«Σασμός»: Η Βασιλική μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί, εμφανίζοντας ένα πρόσωπο, που κανένας δεν περίμενε

«Σασμός»: Η Βασιλική μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί, εμφανίζοντας ένα πρόσωπο, που κανένας δεν περίμενε

Βγάζει ένα σκληρό πρόσωπο που ζητά εκδίκηση…

Η δολοφονία του Νικηφόρου δοκιμάζει τις αντοχές όλων με την Καλλιόπη να καταστρώνει σχέδια εκδίκησης που είναι σκοτεινά και δεν θα έχουν καλή κατάληξη, ενώ η Βασιλική μεταλλάσσεται σε ένα σκληρό πρόσωπο που ζητά εκδίκηση…

Σύμφωνα με το «mytv», ο  φόνος του Νικηφόρου από το χέρι του Λάζαρου, καθώς και το μήνυμα που κατηγορεί τον Παύλο για τον θάνατο του Βασίλη 22 χρόνια πριν, δημιουργεί πάλι σχίσμα ανάμεσα στις δύο οικογένειες και ο σασμός φαίνεται να ματαιώνεται πλέον οριστικά.

Όλο το χωριό θρηνεί για τον άδικο θάνατο του Νικηφόρου, ενώ όλοι βλέπουν με τρόμο να ανοίγει ένας νέος κύκλος αίματος. Κανείς δεν μπορεί να παρηγορήσει τη Βασιλική. Η τελευταία είναι σε άθλια κατάσταση και κατηγορεί την Καλλιόπη για τον θάνατο του γιου της, καθώς εκείνη μπόλιασε την ψυχή του με μίσος και δίψα για εκδίκηση. Η Μαρίνα είναι σίγουρη πια πως όλοι κινδυνεύουν και προτρέπει τον Αστέρη και την Αργυρώ να φύγουν.

Η κατάσταση λίγο θέλει για να βγει εκτός ελέγχου και κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι το επόμενο θύμα. Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Νικηφόρου σκάει σαν βόμβα και στη Θοδώρα, η οποία σπεύδει να συμπαρασταθεί στη Βασιλική. Την ίδια στιγμή, η Αργυρώ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποκρύψει την αλήθεια από τη γιαγιά Ειρήνη, καθώς η υγεία της είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη. Την επομένη, ο Αστέρης συμφωνεί με τη συμβουλή της Μαρίνας και ενημερώνει την Καλλιόπη για την πρόθεσή του να φύγει με την Αργυρώ για την Αυστραλία. Εκείνη, όμως, τυφλωμένη από τον πόνο και την οργή, διαμηνύει στη Μαρίνα ότι το αίμα του εγγονού της θα πληρωθεί με αίμα. Το μίσος κυριεύει και τη Βασιλική, η οποία δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια του παιδιού της. Μάλιστα, φωνάζει τον Μαθιό και του ζητάει κάτι για το οποίο δεν πιστεύει στ’ αυτιά του.

Η γυναίκα για πρώτη φορά βγάζει ένα άλλο πρόσωπο και θέλει να τιμωρήσει τον φονιά του γιου της ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η Καλλιόπη συγκαλεί συμβούλιο με τον Δημητρό και τον Νικολή. Τα σχέδιά της είναι σκοτεινά και δεν θα έχουν καλή κατάληξη. Εν τω μεταξύ, η Ανω Ποριά είναι βυθισμένη στο πένθος και ο Αντώνης ενημερώνει τη Μαρίνα για την απειλή της Καλλιόπης. Εκείνη κάνει μία τελευταία προσπάθεια να συνετίσει τους άντρες της οικογένειάς της, για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία. Ωστόσο, ο Αντρέας είναι έτοιμος να πάρει κι εκείνος τη δική του εκδίκηση. Η Βασιλική, από την άλλη, μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί, εμφανίζοντας ένα σκληρό πρόσωπο, που κανένας δεν περίμενε…

ΚΛΕΙΣΙΜΟ