3 σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε πάντα να καθαρίσουμε –Το απίθανο τέχνασμα για την μπαλκονόπορτα

3 σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε πάντα να καθαρίσουμε –Το απίθανο τέχνασμα για την μπαλκονόπορτα

Συνήθως τα παραμελούμε.

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ξεχνάμε ορισμένα σημεία καθώς νομίζουμε πως είναι καθαρά. Η Αυστραλή, Carolina McCauley, που διατηρεί στο instagram έναν από τους πιο γνωστούς λογαριασμούς με έξυπνα τρικ για τον καθαρισμό του σπιτιού, δημοσίευσε 3 σημεία μέσα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζονται πιο τακτικά.

3 σημεία, που ξεχνούν συνήθως, ακόμη και όσοι έχουν στο πρόγραμμα της εβδομάδας τακτικά την καθαριότητα.

Το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων

Βάλτε ένα ποτήρι στο εσωτερικό του πλυντηρίου, γεμάτο με λευκό ξύδι και επιλέξτε μια γρήγορη πλύση. Μόλις τελειώσει η πλύση το εσωτερικό θα λάμπει και φυσικά το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε απαλά με ένα πανάκι, χωρίς να ξύσετε τις εσωτερικές επιφάνειες.

Το πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων είναι επίσης ένα σημείο του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε.Για περισσότερη ευκολία και σίγουρο αποτέλεσμα βάλτε ξύδι στις θήκες του απορρυπαντικού και κάντε και σε αυτό μια γρήγορη πλύση.Όχι μόνο το πλυντήριο θα καθαριστεί, θα φύγουν τυχόν μικρόβια και βακτήρια αλλά θα καταπολεμήσετε και τυχόν δυσοσμίες.

Οι ράγες της μπαλκονόπορτας

Τέλος, το σημείο το οποίο μονίμως ξεχνάμε να καθαρίσουμε είναι οι ράγες της μπαλκονόπορτας. Είτε επειδή το μάτι μας δεν τις «πιάνει» είτε επειδή είναι δύσκολο να καθαριστούν στο 100% τους, οι ράγες συγκεντρώνουν σκόνη που μένει εκεί για αρκετό καιρό. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να βάλετε στο κοντάρι της ηλεκτρικής σκούπας σας το χάρτινο ρολό που απομένει από το χαρτί, να σχηματίσετε μια γωνία και να ρουφήξετε τις σκόνες με αυτόν τον τρόπο.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ