7 απλοί τρόποι για να βάλετε τάξη στην ντουλάπα σας

7 απλοί τρόποι για να βάλετε τάξη στην ντουλάπα σας

Δεν χρειάζεται να κάνετε δεύτερες σκέψεις…

Η ομάδα από το Bed Threads, ειδικοί για τους εσωτερικούς χώρους της Αυστραλίας, αποκάλυψε τα κορυφαία αντικείμενα που πρέπει να αφαιρέσετε από την ντουλάπα σας για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο και να τη διατηρήσετε οργανωμένη.

Από παλιά παπούτσια έως αντικείμενα που δεν έχετε φορέσει μέσα σε έξι μήνες, η ομάδα πίσω από έχει μοιραστεί μερικούς ουσιαστικούς τρόπους για να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο στην ντουλάπα σας.

Ρούχα ή παπούτσια που δεν φοράτε ποτέ

Η πρώτη πρόταση του Bed Thread, είναι να αφαιρέσετε από την ντουλάπα σας τα πράγματα που δεν φοράτε ποτέ. «Θέλετε να διατηρήσετε την ντουλάπα σας εφοδιασμένη με κομμάτια που σας κάνουν να θέλετε να τα φοράτε ξανά και ξανά», λένε οι ειδικοί.

Μόλις διαπιστώσετε πόσα άχρηστα αντικείμενα είχατε αγοράσει, αυτό θα σας αποτρέψει να μπείτε ξανά στη διαδικασία να αγοράσετε πράγματα που ξέρετε ότι δε θα χρησιμοποιήσετε.

Ρούχα που δεν σας κάνουν

Η διατήρηση ρούχων που δεν σας κάνουν πια, δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου, αλλά και τσάμπα πιάσιμο χώρου.

Το Bed Threads εξήγησε ότι το «χειρότερο πράγμα» που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε υπερβολικά ρούχα με την ελπίδα μιας περίπτωσης ή στιγμής «μιας ημέρας όταν…». Οπότε το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να τα πετάξετε εντελώς.

Αυτά τα αντικείμενα συχνά ξεχνιούνται και φυλάσσονται στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας ή στο κάτω μέρος των συρταριών.

Αντικείμενα που δεν αγαπάτε πλέον

Μια στρατηγική που χρησιμοποιείται από την επαγγελματία του είδους, Μαρί Κόντο, περιλαμβάνει την απομάκρυνση οποιουδήποτε αντικειμένου που δεν σας φέρνει πλέον χαρά. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί κατά την αφαίρεση ρούχων από την ντουλάπα σας ή αντικειμένων από οποιοδήποτε άλλο τμήμα του σπιτιού.

Αταίριαστες κάλτσες και παλιά παπούτσια

Σύμφωνα με το Bed Threads είπε ότι πρέπει απλώς να πετάξετε όλες τις κάλτσες, από τις οποίες έχει χαθεί το «ταίρι» τους και να αγοράσετε καινούριες.

 

«Αν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα ζευγάρι, τότε απλά το κάνεις πιο δύσκολο για τον εαυτό σου να ετοιμάζεσαι κάθε πρωί», λένε οι ειδικοί. «Επενδύστε σε μερικά καλά ζευγάρια και αποθηκεύστε τα πάντα μαζί για να αποφύγετε τυχόν… μυστήρια με κάλτσες που λείπουν».

Παρομοίως, τα παλιά παπούτσια πρέπει επίσης να αφαιρούνται από τα ντουλάπια και όχι να τα συσσωρεύονται για μήνες.

Κομμάτια που κάποτε ήταν μοντέρνα

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός, ότι μία από τις συμβουλές, είναι η απόρριψη κομματιών που κάποτε ήταν της μόδας, καθώς πλέον δεν μπορούν να φορεθούν. Υπάρχει βέβαια και μερικές φορές η περίπτωση, αυτές οι τάσεις να επανέλθουν στη μόδα.

Έχετε πολλά παρόμοια αντικείμενα

Σχεδόν όλοι διαθέτουν πολλά κομμάτια ρούχων που μοιάζουν. Αρχικά, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα φοράτε όλα.

«Είναι φυσικό να σε τραβάνε ορισμένα αντικείμενα που είναι εύκολο να φορεθούν και να ταιριάζουν με άλλα κομμάτια στην ντουλάπα σου, αλλά αυτό πρέπει να συμβαίνει μέχρι ένα σημείο.

Εάν έχετε περισσότερα από τρία πολύ παρόμοια αντικείμενα, τότε ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποια από αυτά φοράτε περισσότερο και ποια αντικείμενα μπορούν να πεταχτούν για να κάνετε χώρο», αναφέρουν οι ειδικοί.

Ρούχα που συνηθίζατε να φοράτε

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να συσσωρεύουν ρούχα που φορούσαν, επειδή τα συνδέουν σε μια αγαπημένη ανάμνηση ή ένα γεγονός από το παρελθόν.

Και ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρέσετε ρούχα που συνηθίζετε να φοράτε από την ντουλάπα σας, είναι ένα ουσιαστικό βήμα στο να κάνετε χώρο στις κρεμάστρες ή τα συρτάρια σας.

Όπως αναφέρει η μέθοδος της Μαρί Κόντο, εάν κάποιο στοιχείο εξακολουθεί να σας «προκαλεί χαρά», μπορεί να διπλωθεί και να τοποθετηθεί σε άλλη τοποθεσία.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ