Καιρός: Με βροχές αρχίζει η εβδομάδα

Καιρός: Με βροχές αρχίζει η εβδομάδα

Αλλαγή θα υπάρξει στο σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από το βράδυ της Κυριακής (3/12).

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ωρών θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων στα βόρεια και τα κεντρικά, αλλά και οι τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Για τον λόγο αυτό η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού για την αλλαγή στο σκηνικό που αναμένεται να πλήξει μεγάλος μέρος της χώρας από το απόγευμα της Κυριακής (3/12) και θα έχει διάρκεια μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας (4/12).

Βροχές αναμένονται και στην Αττική, όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα. Μάλιστα, η ΕΜΥ προβλέπει ότι αυτές θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναφέρει ότι στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03/12) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (4/12) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται:

Α. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (3/12) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (4/12) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).

Β. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (4/12) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ