4 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο – Απορροφούν μικρόβια και μπορούν να γίνουν βλαβερά για την υγεία μας

4 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο – Απορροφούν μικρόβια και μπορούν να γίνουν βλαβερά για την υγεία μας

Πόσες φορές έχετε βάλει στο ψυγείο το μισό κρεμμύδι που περίσσεψε…

Η Ευαγγελία Ντεμίρη με την ειδικότητα της Ειδικού Εφαρμογών Διαιτητικής έχει δημιουργήσει τη Souldiet και δημοσιεύει και «εκπαιδευτικό» υλικό στο προφίλ στο Instagram.

Πρόσφατα, μίλησε σε βίντεό της για τις 4 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στη συντήρηση στο ψυγείο (δεν ισχύει για την κατάψυξη) και γιατί μπορούν να είναι βλαβερά για την υγεία μας.

Σκόρδο
Όταν το καθαρίζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση πιάνει πολύ γρήγορα μούχλα και η ουσία αυτής της μούχλας έχει συνδεθεί με καρκινώματα.

Κρεμμύδι
Αν μας περισσέψει το μισό το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν το άμυλο του κρεμμυδιού είναι σε χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπεται σε ζάχαρη και έτσι πιάνει πολύ γρήγορα και αυτό μούχλα. Επίσης, το κρεμμύδι έχει την ιδιότητα να απορροφά τα βακτήρια από το περιβάλλον όταν είναι ανοιχτό και καθαρισμένο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει στο ψυγείο γιατί αυτό θα απορροφήσει βακτήρια και θα το καταναλώσουμε εμείς.

«Συνήθως, πολλοί που έχω ακούσει από παλιά σαν γιατροσόφι όταν κάποιος είναι άρρωστος κόβουν το κρεμμύδι το αφήνουν στο δωμάτιο και απορροφά τους ιούς και τα βακτήρια» τονίζει.

Τζίντζερ
Πιάνει και αυτό πολύ γρήγορα μούχλα και η ουσία της μούχλας που πιάνει έχει με νεφρικές ασθένειες άρα λοιπόν το αποφεύγουμε.

Ρύζι
Μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι 24 ώρες και όχι παραπάνω. Πιάνει μούχλα και αυτή η μούχλα πάλι έχει συνδεθεί με νεφρικές ασθένειες.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ