Αυτές οι περιοχές θα δεχθούν μεγάλο όγκο χιονιού από τη Δευτέρα

Αυτές οι περιοχές θα δεχθούν μεγάλο όγκο χιονιού από τη Δευτέρα

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική.

Προειδοποίηση για τον χιονιά που φαίνεται να καταφτάνει και στο λεκανοπέδιο Αττικής έκανε ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Όπως αναφέρει μεγάλος όγκος χιονιού, εκτός από την Αττική, αναμένεται και στην Εύβοια, την Βοιωτία, αλλά και την Κρήτη, δίνοντας παράλληλα και τα υψόμετρα όπου θα σημειωθούν φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές.

Η ανάρτησή του:

«Καλησπέρα! Τα έντονα φαινόμενα αυτής της κακοκαιρίας θα εκδηλωθούν από τη Δευτέρα το απόγευμα και την Τρίτη κατά διαστήματα. Οι περιοχές που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα δεχτούν μεγάλο όγκο χιονιού είναι η Εύβοια ( 200-300μ) , η Βοιωτία (200-300μ), η Αττική (300-400), η Κρήτη (500-600μ). Δεν αποκλείω και τις χιονοθύελλες σε αυτές τις περιοχές».

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες από το απόγευμα της Δευτέρας (29/01/2024)

Υποχρεωτικές θα είναι από αύριο Δευτέρα (29.1.2024) από τις 22:00 οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, μετά από απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής.

Πιο αναλυτικά, όλα τα οχήματα που θα κινούνται στους δρόμους της Αττικής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντίστοιχα μέσα – εφόσον δεν έχουν ειδικά ελαστικά – λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να κάνει την επέλασή της στον νομό.

Παράλληλα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τις 22:00 της Κυριακής (28/1).

ΚΛΕΙΣΙΜΟ