Μιρέλλα Παπαοικονόμου: «Όλοι λένε η σειρά του Τσαφούλια, είναι η πρώτη φορά που δεν άκουσα το όνομά μου» – Το παράπονο της σεναριογράφου

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: «Όλοι λένε η σειρά του Τσαφούλια, είναι η πρώτη φορά που δεν άκουσα το όνομά μου» – Το παράπονο της σεναριογράφου

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο με αφορμή το ξεκίνημα της σειράς «17 Κλωστές» που υπογράφει το σενάριο.

Η σεναριογράφος μίλησε για την σειρά «Αναστασία» και πως επιλέχτηκε για τον ρόλο η Μυρτώ Αλικάκη και για τη σειρά «17 Κλωστές» εκφράζοντας παράλληλα και ένα παράπονο.

«Στις 17 Κλωστές έχω γράψει εγώ το σενάριο και ο Σωτήρης Τσαφούλιας έχει κάνει τη σκηνοθεσία. Φέτος, είναι η πρώτη φορά που δεν άκουσα το όνομά μου, λένε όλοι “η σειρά του Τσαφούλια” μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός» είπε αρχικά η Μιρέλλα Παπαοικονόμου για τη σειρά 17 Κλωστές.

Στη συνέχεια αφηγήθηκε πως προέκυψε η σειρά: «Είμαι στα Κύθηρα, διακοπές. Κι ένας φίλος μου, ο οποίος έχει βιβλιοπωλείο κοντά στο σπίτι, με φωνάζει και μου λέει “διάβασα ένα βιβλίο και πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε σειρά”» διηγήθηκε. «Το διάβασα το βιβλίο και συνάντησα τον Πάνο Δημάκη, ο οποίος επίσης έκανε διακοπές. Του είπα ότι θα το κάνω, χαρές, πανηγύρια… Όλο αυτό έγινε μέσα σε 2-3 ημέρες, τσίμπησα αμέσως. Ήταν και στο νησί μου, ήταν και αληθινή ιστορία, την οποία δεν γνώριζα.

Εκεί ξεκινάει η Οδύσσεια, γιατί δεν το ήθελε κανείς. Το πήγαινα από εδώ, το πήγαινα από εκεί… Το ‘χα στείλει στην Cosmote, σε εταιρείες παραγωγής κ.λπ., καμία απάντηση. Και ξαφνικά τσίμπησε η εταιρεία παραγωγής, και η Cοsmote, πήγε ο Τσαφούλιας και έτσι έκλεισε η δουλειά».

Τέλος μίλησε για την «Αναστασία»: «Για την Αναστασία δε χρειάστηκε να προσπαθήσω, εγκρίθηκε αμέσως όταν το πήγα στο κανάλι. Η Αναστασία ήταν το πιο τολμηρό σενάριο που είχα γράψει. Η Αναστασία, έχει μια πάρα πολύ αστεία ιστορία, είχα γράψει ότι είναι μοντέλο η Αναστασία…. Ήρθαν ηθοποιοί που θα μπορούσαν να είναι όντως μοντέλα. Ήρθαν στο σπίτι μου για το casting, ήμασταν με τον σκηνοθέτη.

Κάποια στιγμή χτυπάει το κουδούνι και μπαίνει ένα κοριτσάκι, μικροκαμωμένο, που μας είπε αν είχαμε κάποιον μικρό ρόλο να της δώσουμε. Ήταν η Μυρτώ Αλικάκη, γύρισε ένα βιντεάκι, και έφυγε. Δεν την είχαμε στο μυαλό μας για πρωταγωνίστρια. Βλέπουμε ξανά τα βίντεο και λέμε, “αυτή είναι”. Την άλλη μέρα, πήγα στο κανάλι και λέω “αυτή θέλω”, και μου είπε “είσαι καλά;”…. με ρώτησε, “παίρνεις την ευθύνη;”. Αυτή η λέξη είναι καθοριστική για μένα «Ναι» του είπα».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ