Αντίνοος Αλμπάνης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου: «Όσο απομακρύνομαι από τη μέρα μηδέν, φεύγει ο φόβος που έχω και ξαναγεννιέται μέσα μου η ελπίδα μου για ζωή»

Αντίνοος Αλμπάνης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου:  «Όσο απομακρύνομαι από τη μέρα μηδέν, φεύγει ο φόβος που έχω και ξαναγεννιέται μέσα μου η ελπίδα μου για ζωή»

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η 4η Φεβρουαρίου και ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και έστειλε το δικό του μήνυμα.  Ο ηθοποιός που έχει νοσήσει από καρκίνο, τόνισε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα όχι γιορτής, αλλά ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, μια μέρα για να μιλήσουμε λίγο για τον καρκίνο ανοιχτά και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτήν τη διαδρομή που λέγεται καρκίνος. Οι άνθρωποι δεν έχουνε καταλάβει ακόμα και σήμερα ότι όσο πιο νωρίς εντοπίσουν τη νόσο, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να επιβιώσουν. Είναι μια πολύ σκληρή αρρώστια η οποία ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο. Κανένας δε θα νοιαστεί για εμάς, εμείς οι ίδιοι πρέπει να εξεταζόμαστε.

Όταν μπαίνεις σε αυτήν τη διαδικασία προσπαθείς να είσαι αισιόδοξος αλλά δεν τα καταφέρνεις πάντα. Η διαδικασία των θεραπειών, όσο και αν εξελίσσονται, είναι επίπονη. Αυτό που μας ταλαιπώρησε, είναι τα θεραπευτικά σχήματα και όχι τόσο ο καρκίνος αυτός καθαυτός. Όσο απομακρύνομαι από τη μέρα μηδέν, φεύγει και ο φόβος που έχω και οι δυσάρεστες αναμνήσεις και ξαναγεννιέται μέσα μου η ελπίδα μου για ζωή», είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Τέλος έκλεισε με μια παράκληση: «Απευθύνω έκκληση στους ανθρώπους να βοηθήσουν τους ογκολογικούς ασθενείς γιατί το έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη».

Μάλιστα, ο ηθοποιός έκανε και μια ανάρτηση στο διαδίκτυο για την ημέρα αυτή.

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ