Κολωνός: Την αθώωση του Μίχου για βιασμό και μαστροπεία προτείνει η εισαγγελέας –Πρόταση ενοχής για τη μητέρα

Κολωνός: Την αθώωση του Μίχου για βιασμό και μαστροπεία προτείνει η εισαγγελέας –Πρόταση ενοχής για τη μητέρα

Παράλληλα, ζήτησε την καταδίκη για άλλους 25 από 26 κατηγορούμενους.

Την ενοχή του Ηλία Μίχου για τέσσερα από τα οκτώ αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται στην υπόθεση του Κολωνού, πρότεινε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου.Ζήτησε την αθώωσή του για τις πράξεις του βιασμού, δύο μορφών μαστροπείας και για το αδίκημα της εμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός στην εισήγηση του η οποία εκφωνείται κεκλεισμένων των θυρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής, για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Αντίθετα, ζητήθηκε η καταδίκη του για: διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και τέλος διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Αναφορικά με τη μητέρα της 12χρονης ζήτησε, την πλήρη ενοχή. Συγκεκριμένα,πρότεινε να καταδικαστεί για τα αδικήματα:

  • Της διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους,
  • Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.
  • Της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.

Τέλος, ζήτησε την καταδίκη 25 από τους 26 κατηγορούμενους, Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι που τους αποδόθηκε ο ρόλος του «πελάτη» της 12χρονης για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Σύμφωνα με την εισαγγελέας, ο 23ος κατηγορούμενος για την ίδια πράξη, θα πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ