Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι!

Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι!

Μια πανεύκολη συνταγή.

Υλικά:
500 γρ. λιγκουίνι
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 πιπεριά, κίτρινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
500 γρ. γαρίδες
1 κ.σ. πελτέ
50 ml ούζο ή βότκα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
400 γρ. χυμό ντομάτας
100 ml νερό
1 κ.σ. μέλι
½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente.

Συγχρόνως, τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό ντομάτας και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το μέλι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ