Μελωμένα ρεβύθια με σπανάκι!

Μελωμένα ρεβύθια με σπανάκι!

Μια από τις συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις και την βρήκαμε στο instagram του σεφ Πέτρου Μαουνάτζη.

Υλικά:
– 500γρ (προβρασμένα) ρεβύθια

– 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

– 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

– 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο

– 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες

– 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

– 3 χούφτες σπανάκι

– 2 κουταλιές ταχίνι

– 1 λεμόνι

– Αλάτι

– Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και την κομμένη πιπεριά
Στη συνέχεια προσθέτεις τα βρασμένα ρεβύθια και μετά νερό.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά το ταχίνι, με χυμό από λεμόνι, λίγο νερό και με ζωμό που θα πάρεις από την κατσαρόλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα το προσθέτεις στην κατσαρόλα με τα ρυβύθια.
Προσθέτεις το σπανάκι και τον κομμένο άνηθο.
Βράζεις για 5 ακόμα λεπτά και είναι έτοιμο!

Δες την εκτέλεση της συνταγής εδώ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ