Το κόλπο για να γίνουν τραγανές οι πατάτες στη φριτέζα αέρος!

Το κόλπο για να γίνουν τραγανές οι πατάτες στη φριτέζα αέρος!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Η φριτέζα αέρος μπήκε στη ζωή μας για πιο υγιεινό φαγητό που δεν χάνει τη νοστιμάδα του. Σήμερα μάθαμε ένα κόλπο για να βγαίνουν οι πατάτες τηγανητές πιο τραγανές.

Αφού καθαρίσουμε, πλύνουμε και κόψουμε τις πατάτες, αντί να τις βάλουμε απευθείας στη φριτέζα αέρος, τις αφήνουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Εκεί ρίχνουμε ζεστό νερό και τις αφήνουμε μέσα για κανένα μισάωρο.

Έπειτα, σουρώνουμε το νερό, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι  και τις τοποθετούμε στη φριτέζα αέρος, που έχουμε προθερμάνει.

Ψήνουμε για 30΄περίπου στους 200°C, ενώ πρέπει αν τις γυρίζουμε συχνά – περίπου ανά 5 λεπτά.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ