Οριστικοποιήθηκε η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τον Μάιο. Δείτε πότε ξεκινά

Οριστικοποιήθηκε η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τον Μάιο. Δείτε πότε ξεκινά

Πέμπτη και  Παρασκευή, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης  τα χρήματα. Το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια, ύψους 43.989.884,06 ευρώ για την πληρωμή μηνός Μαΐου σε 195.584 δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Να σημειωθεί  ότι όσοι έκαναν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα τον Απρίλιο του 2017, δεν θα πληρωθούν, καθώς οι εγκεκριμένες αιτήσεις κάθε μήνα πληρώνονται τον επόμενο, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Επίσης όσοι δικαιούνται ποσά άνω των  100 ευρώ, το μισό ποσό θα πιστωθεί στις ειδικές κάρτες, που προμηθεύονται οι δικαιούχοι  από την τράπεζα που έχουν οι ίδιοι τηρούν τους λογαριασμούς. Το ποσό που πιστώνεται στις κάρτες προορίζεται μόνο για αγορές, οι οποίες αφορούν όλες τις συναλλαγές των δικαιούχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ποσά που δικαιούνται οι δικαιούχοι είναι: Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το ποσό του ΚΕΑ ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον  ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, προστίθενται άλλα 100 ευρώ το μήνα, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού, αντιστοιχεί αύξηση 50 ευρώ κάθε μήνα.

Το ανώτατο ποσό  της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί  σε 200 ευρώ το μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ το μήνα για κάθε τετραμελή οικογένεια.

Πηγή: e-dimosio.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ