Η μάστιγα του Airbnb χτυπάει και την Ελλάδα

Η μάστιγα του Airbnb χτυπάει και την Ελλάδα

Κάτι που ουδείς μοιάζει να έχει σκεφτεί… Είναι εύκολο, βολικό, γρήγορο και- κυρίως- σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά πιο οικονομικό από τα ξενοδοχεία:

το Airbnb έχει γίνει μόδα τα τελευταία 4-5 χρόνια, γνωρίζοντας τεράστια έκρηξη και διευκολύνοντας σε τεράστιο βαθμό την ζωή μας.

Πλέον, μιλάμε για σχεδόν 7 εκατομμύρια κατοικίες σε όλο των κόσμο και με έσοδα που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια μόνο το 2018. Ωστόσο, τα πάντα δεν είναι καλώς καμωμένα στα Airbnb- κι αυτό είναι κάτι που έχουν καταλάβει για τα καλά οι μεγάλες πόλεις το τελευταίο διάστημα και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός.

Το Airbnb με τους μυριάδες ενοικιαστές στην υφήλιο όλο τον χρόνο λειτουργεί διαβρωτικά για τους μόνιμους κατοίκους, αλλοιώνοντας εν πολλοίς τα ιστορικά κέντρα των περισσοτέρων πόλεων, κάτι που έφερε γενικό ξεσηκωμό σε αρκετές χώρες.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ελλάδα, με την ντόπια δημογραφία να (φαίνεται ότι) δέχεται συνεχή χτυπήματα. Τα Airbnb, λοιπόν, έχουν και μια πιο «σκοτεινή» πλευρά του φεγγαριού…