Μπαράζ πληρωμών αυτή την εβδομάδα – Πότε καταβάλλονται επιδόματα και συντάξεις

Μπαράζ πληρωμών αυτή την εβδομάδα – Πότε καταβάλλονται επιδόματα και συντάξεις
Καταιγισμός πληρωμών την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και έπειτα θα καταβληθούν μια σειρά από επιδόματα και παροχές από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς και οι συντάξεις από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχή θα γίνει την Τετάρτη με την καταβολή της τέταρτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 σε όλους τους δικαιούχους με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα το 2018.

Με την τέταρτη δόση, όσοι δεν δικαιούνταν το επίδομα θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν τα ποσά των προηγούμενων δόσεων, ενώ όσοι το δικαιούνται και δεν το έχουν λάβει, θα το πάρουν αναδρομικά.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και την 31 Αυγούστου και έχει εγκριθεί.

Την ίδια ημέρα εκτιμάται πως θα καταβληθούν και τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα σε πάνω από 153.000 δικαιούχους.

Τέλος, τον ερχόμενη Παρασκευή θα καταβληθεί  και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Συντάξεις

Επίσης, από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ανά Ταμείο

– Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

– Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

– Το ΙΚΑ και το ΝΑΤ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

– Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

– Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Πηγή: topontiki.gr