Αρναούτογλου:«Επιλεκτική» αλλαγή καιρού – «Θα δείτε πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος την Παρασκευή»! (Vid)

Αρναούτογλου:«Επιλεκτική» αλλαγή καιρού – «Θα δείτε πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος την Παρασκευή»! (Vid)
Αρκετή ζέστη, εξασθένηση βοριάδων και αυξημένη υγρασία συνθέτουν τον καιρό στη χώρα, αλλά αυτό ως την Πέμπτη.

Την Παρασκευή, όπως επισημαίνει ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, αλλάζει το σκηνικό του καιρού κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ενώ στη νότια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια νέα, περαιτέρω άνοδο!

«Θα δείτε πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια της Παρασκευής», τονίζει με νόημα ο κ. Αρναούτογλου.

Για σήμερα Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός και θερμοκρασίες ως 30 β. Κελσίου στις περισσότερες πεδινές περιοχές της χώρας. Την Τετάρτη θα υπάρχει ζέστη και νοτιάς με αυξημένη υγρασία και δυσφορία.

Την Πέμπτη ο καιρός θα αλλάξει στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη ΒΔ Μακεδονία, με τοπικές συννεφιές που αργότερα θα δώσουν βροχές και καταιγίδες, με νοτιά 6 μποφόρ, ενώ στα ορεινά αυτών των περιοχών θα φτάσει και τα 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή θα έχουμε «επιλεκτική αλλαγή του καιρού», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σ. Αρανούτογλου. Μπόρες και βροχές “πίσω” από την Πίνδο, σε Ήπειρο και ΒΔ Μακεδονία. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε αυτές τις περιοχές σε βοριάδες, αλλά στις άλλες περιοχές της χώρας, στις νότιες, θα διατηρηθούν οι νοτιάδες επομένως και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το Σάββατο θα έχουμε βοριάδες παντού, πιο ψυχρό καιρό, και πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Πηγή:topontiki.gr