Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: « Μην παρασύρεστε από την καλοκαιρία- Ερχεται σφοδρός χειμώνας»

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: « Μην παρασύρεστε από την καλοκαιρία- Ερχεται σφοδρός χειμώνας»

Μέχρι και 15 βαθμούς αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, μας προειδοποιεί ότι, παρά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Αντίθετα, πρέπει να προετοιμαστούμε για σφοδρό χειμώνα που θα κάνει την εμφάνισή του από την Τετάρτη, με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο μέχρι και τα 200-300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο.

Συγκεκριμένα γράφει:

“ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Μην παρασύρεστε από τον ήλιο και τις σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες που επικρατούν, θα επιστρέψει ο χειμώνας από την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα και πολύ γρήγορα (μέχρι και το βράδυ της ίδιας μέρας) και στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Αναμένονται σταδιακά ενισχυμένοι βοριάδες έως και 8 μποφόρ από την Τετάρτη και έπειτα, πτώση της θερμοκρασίας κατά 13-15°C, χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις από την Πέμπτη που θα απασχολήσουν κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, φαίνεται ότι το κρίσιμο υψόμετρο χιονοπτώσεων θα είναι ενδεικτικά τα 200-300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η χειμωνιάτικη αυτή κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και περίπου και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή και μετά προβλέπεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας.”