Κορονοϊός: Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια! Αντιδρούν οι δήμαρχοι

Κορονοϊός: Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια! Αντιδρούν οι δήμαρχοι

Ο κορονοϊός έφτασε καις την Ελλάδα και τα πρώτα μέτρα είναι γεγονός.

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μετρά μέχρι τώρα η Ελλάδα, δύο στη Θεσσαλονίκη, μητέρα και παιδί, και ένα στην Αθήνα και μία από τις πρώτες ενέργεις του Υπουργείου Υγείας είναι η ακύρωση όλων τον καρναβαλιών της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Με βάση τις συστάσεις και τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους παράγοντες, δηλαδή τους ειδικούς, επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους, τους καθηγητές που συμβουλευόμαστε καθημερινά και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού, με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Απόφαση που φέρνει αντιδράσεις από τους επίσημου φορείς των πόλεων που την Κυριακή θα γινόταν καρναβάλι, όπως η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Ξάνθη, το Μοσχάτο και ο Ρέντης, καθώς θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Το επιχείρημά τους είναι ότι εφόσον δεν έχουν κρούσματα, δεν πρέπει να τεθεί σε ισχύ η απόφαση, καθώς δεν είναι τόσο απλό να ακυρωθούν τόσο μεγάλες διοργανώσεις.