Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του 2020- Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του 2020- Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), άνοιξε  σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιού έτους 2020,

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλει την εφετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) -idika.gr- ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Για τη χορήγηση της δόσης του Α΄ διμήνου 2020 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018.

Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού

Η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, όπως έχει πλέον καθιερωθεί για την καταβολή των επιδομάτων, για όσους υποβάλλουν νέα αίτηση. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή, μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία που θα κλείσει η πλατφόρμα με νεότερη ανακοίνωση.