«Ασθενής 31»: Η τρομακτική ιστορία 61χρονης με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα στην εκκλησία

«Ασθενής 31»: Η τρομακτική ιστορία 61χρονης με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα στην εκκλησία

Μια απίστευτη αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε να νοσήσουν περισσότεροι από 1000 άνθρωποι.

Η Νότια Κορέα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό και έδειχνε να το αντιμετωπίζει έγκαιρα και μεθοδικά, αφού παρά τον πληθυσμό της, είχε μόνο 30 ασθενείς. Ωστόσο, ακολούθησε ένα ξαφνικό ξέσπασμα κρουσμάτων και η αιτία ήταν ο «Ασθενής 31».

Πρόκειται για μία γυναίκα εξήντα ενός ετών η οποία ανέβασε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου και επισκέφτηκε τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες στην πόλη Νταεγκού στη Νότια Κορέα, προτού διαγνωστεί με κορωνοϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Δεν είναι γνωστό πότε η «Ασθενής 31» μολύνθηκε από τον ιό, καθώς θεώρησε ότι τα συμπτώματα της ήταν απόρροια εποχιακής γρίπης, εφόσον δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν είχε στο κοντινό της περιβάλλον κάποιο κρούσμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γυναίκα ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στις 6 Φεβρουαρίου και την επόμενη μέρα εισήλθε πρώτη φορά σε νοσοκομείο λόγω πονοκεφάλων, ενώ δεν είχε πυρετό, βήχα ή αναπνευστικά συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα.

Την τρίτη ημέρα στο νοσοκομείο ανέβασε πυρετό και οι γιατροί της έκαναν το τεστ της εποχιακής γρίπης, το οποίο όμως βγήκε αρνητικό. Κανείς ακόμα δεν είχε υποπτευθεί καν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Στις 10 Φεβρουαρίου έφυγε από το νοσοκομείο για δύο ώρες για να «δώσει το παρών» στην πρωινή λειτουργία γειτονικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας, στις 15 Φεβρουαρίου βγήκε ξανά για να γευματίσει με φιλικό της πρόσωπο σε κάποιο ξενοδοχείο στην ανατολική μεριά της πόλης και μια μέρα μετά πήγε ξανά στην εκκλησία.

Στη Νότια Κορέα συνηθίζεται οι ασθενείς να βγαίνουν από τα νοσοκομεία προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους ή να συναντούν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα και να επιστρέφουν λίγο αργότερα.

Τελικά, η «Ασθενής 31» διαγνώσθηκε με Covid-19 στις 17 Φεβρουαρίου, 10 ολόκληρες μέρες μετά την πρώτη της επίσκεψη στο νοσοκομείο. Εκείνη την ημέρα η κατάστασή της επιδεινώθηκε σημαντικά και οι εξετάσεις της «πρόδωσαν» σημάδια πνευμονίας. Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να της κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό. Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών της οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η 61χρονη είχε κολλήσει πάνω από 1000 άτομα. Είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση παγκοσμίως που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό των επιστημόνων ότι στην περίπτωση του κορωνοϊού ένα λάθος αρκεί για να γονατίσει συμβεί το μοιραίο και να γονατίσει το σύστημα υγείας μιας χώρας…