Ανεύθυνοι: Ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία παρά τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό- Επιστρέφουν στην Ελλάδα 50 ταξιδιώτες

Ανεύθυνοι: Ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία παρά τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό- Επιστρέφουν στην Ελλάδα 50 ταξιδιώτες

50 συνάρθρωποί μας από Θεσσαλονίκη και Βόλο ταξίδεψαν στην Τουρκία για εκδρομή με λεωφορείο.

Η καταγγελία έγινε επίσημα από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ, ζητεί εισαγγελική παρέμβαση και καραντίνα για τους 20 Βολιώτες που επέστρέψαν από ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία στις 17 Μαρτίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Παρά τις καθημερινές συστάσεις της Κυβέρνησης και παρά τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, από την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνανθρώπων μας που παραβαίνουν επί της ουσίας τα όσα μέτρα έχετε εξαγγείλει.

Πενήντα άτομα-τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από το Βόλο-βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή του τουριστικού πρακτορείου και επιστρέφουν σήμερα, Τρίτη 17-3-2020.

Με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη εκδρομή, παρακαλώ όπως προχωρήσετε κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο (ίσως να εξετάσετε και το ενδεχόμενο καραντίνας) με ότι αυτό συνεπάγεται, με στόχο την περιφρούρηση της υγείας όλων μας».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ