Στη άμεση διακοπή της χρήσης του εμβόλιο της Johnson & Johnson προχωρούν οι ΗΠΑ

Στη άμεση διακοπή της χρήσης του εμβόλιο της Johnson & Johnson προχωρούν οι ΗΠΑ

Μετά από αίτημα των  FDA και CDC προκειμένου να εξετάσουν περιστατικά θρομβώσεων.

Νέα προβλήματα προκύπτουν με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά αφορά το Johnson & Johnson, το οποίο χορηγείται ήδη στις ΗΠΑ και αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγησή του στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό στην Ελλάδα οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την ερχόμενη Δευττέρα.

Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά μετά από αυτά των pfizer/ biontech, moderna και astrazeneca, ρίχνεται στην μάχη κατά του κορωνοϊού στις χώρες τις  Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ωστόσο, όπως μετέδωσαν οι New York Times, το  Κέντρο Πρόληψης Λοιμώξεων αλλά και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ζητούν την άμεση διακοπή της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά την αναφορά έξι περιστατικών θρομβώσεων.

Από τα έξι περιστατικά θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν σε διάστημα δυο εβδομάδων ένας από τους εμβολιασμένους πέθανε. Όλα αφορούσαν γυναίκες από 18 έως 48 ετών και τα συμπτώματα εμφανίστηκαν από 6 έως 13 ημέρες μετά τον εμβολιασμό σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν η Dr. Anne Schuchat και ο  Dr. Peter Marks, αξιωματούχοι του CDC και του FDA, αντίστοιχα.

Την περασμένη εβδομάδα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Κολοράντο έκλεισε για λίγο μετά την εμφάνιση παρενεργειών σε 11 πολίτες που είχαν εμβολιαστεί. Τα συμπτώματα που είχαν εμφανίσει ήταν ναυτία και ζαλάδα μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ