Τέλος ΑΦΜ και ΑΜΚΑ – Έρχεται ο νέος Προσωπικός Αριθμός

Τέλος ΑΦΜ και ΑΜΚΑ – Έρχεται ο νέος Προσωπικός Αριθμός

Ένας μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη.

Ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη έρχεται σύντομα για να αντικαταστήσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και αν διευκολύνει τη ζωή μας.

Παράλληλα, κάθε πολίτης θα μπαίνει στην εφαρμογή gov.gr με τους κωδικούς του taxis και θα μπορεί κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα στο κινητό του, σύμφωνα με ραδιοφωνική του συνέντευξη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη στον ΣΚΑΪ .

«Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό. Η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον», ανέφερε.

«Ηδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του
», πρόσθεσε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ