Αλλάζει ο καιρός: Ο Νοέμβριος φέρνει κακοκαιρία με πολλές βροχές

Αλλάζει ο καιρός: Ο Νοέμβριος φέρνει κακοκαιρία με πολλές βροχές

«Επιτέλους… φθινόπωρο!».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και την πρόγνωση καιρού που παρουσίασε στο OPEN, η αλλαγή του σκηνικού έρχεται από την προσεχή Κυριακή. Μάλιστα, προειδοποίησε για οργανωμένη κακοκαιρία με έναν καιρό τύπου «Π» από την Πέμπτη

«Την Πέμπτη θα δούμε στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο έναν καιρό τύπου “Π” – δηλαδή, αν το παρατηρήσουμε, σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά, προς τη Βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π, που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα».

Ωστόσο, το πέρασμά της θα είναι σύντομο, με τη θερμοκρασία να μην επηρεάζεται και να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το κύμα θα κρατήσει ένα 24ωρο. Μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της από την 5η Νοεμβρίου.

«Θα είναι πιο μουντή, με περισσότερες βροχές, πιο επικίνδυνες καταιγίδες. Παρόμοιο το σκηνικό και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται σημαντικά, και τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν επηρεάζονται αξιόλογα από βροχές. Επιμένει δηλαδή η ανομβρία», τόνισε.

Μάλιστα, ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Επιτέλους… φθινόπωρο! Το ερχόμενο Σάββατο το πρώτο αξιόλογο σύστημα με πολλές βροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή. Οι βροχές το πρώτο 15ήμερο μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά τα συστήματα που θα μας επηρεάσουν θέλουν προσοχή».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ