Και όμως: Υπάρχει κάτι απίστευτο που κάνει τις γυναίκες πιο γόνιμες (και δεν είναι αυτό που νομίζεις)

Και όμως: Υπάρχει κάτι απίστευτο που κάνει τις γυναίκες πιο γόνιμες (και δεν είναι αυτό που νομίζεις)

To πόσο γόνιμη είναι μια γυναίκα αποδίδεται στην τύχη. Αλλά υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επιδρούν θετικά στην ενίσχυση της γονιμότητας, όπως το βάρος ή η ηλικία της γυναίκας, αλλά υπάρχει μία νέα έρευνα που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Dundee ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση αμυγδαλών και της σκωληκοειδούς απόφυσης, είναι στην πραγματικότητα πιο γόνιμες. Η μελέτη πραγματοποιείται για περισσότερα από 15 χρόνια και περιλαμβάνει την ανάλυση των ιατρικών φακέλων περισσότερων από μισό εκατομμύριο γυναικών στη Βρετανία.

Δεν είναι γνωστό ακριβώς το γιατί -και χρειάζεται περισσότερη ανάλυση πάνω στα ευρήματα- αλλά ίσως οφείλεται στη συμπεριφορά παρά στις βιολογικές αλλαγές από τις εγχειρήσεις. Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να συσχετιστεί με το γεγονός ότι τα δύο αυτά μέρη του σώματος προκαλούν φλεγμονή στο σώμα, η οποία επηρεάζει τη μήτρα και τις ωοθήκες.

Όπως αναφέρει το BBC σχετικά με τη μελέτη, για κάθε 100 εγκυμοσύνες σε γυναίκες που δεν είχαν υποβληθεί σε καμία εγχείρηση υπήρχαν:

– 134 εγκυμοσύνες σε γυναίκες με αφαίρεση σκωληκοειδούς απόφυσης
– 149 εγκυμοσύνες σε γυναίκες με αφαίρεση αμυγδαλών
– 143 εγκυμοσύνες σε γυναίκες που είχαν αφαιρέσει και τα δύο

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν σε αυτές τις επεμβάσεις προκειμένου να αυξήσουν τη γονιμότητα τους.