Ιατρικό θαύμα: Κούνησε το δάχτυλο της πριν ξεψυχήσει (ΕΙΚΟΝΑ)

Ιατρικό θαύμα: Κούνησε το δάχτυλο της πριν ξεψυχήσει (ΕΙΚΟΝΑ)

 

«Μαζευτήκαμε στο δωμάτιο για να της πούμε το αντίο. Ούρλιαξα τη στιγμή που η νοσηλεύτρια πήγε να απενεργοποιήσει τη μηχανική υποστήριξη. Και τότε, με ένα τρόπο απίστευτο, εκείνη κούνησε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της».

Η μητέρα της 22χρονης Σαμ Χέμινγκ αδυνατεί ακόμη να εξηγήσει πώς η ετοιμοθάνατη κόρη της κατάφερε «να επιστρέψει από τον κόσμο των νεκρών».

Και προφανώς δεν θα καταφέρει να το κάνει ποτέ, από τη στιγμή που ακόμα και οι ίδιοι οι γιατροί της νεαρής κοπέλας δεν έχουν καμία άλλη ερμηνεία πέραν του «θαύματος» για την ολική επαναφορά της.

Ιατρικό θαύμα: Κούνησε το δάχτυλο της πριν ξεψυχήσει (ΕΙΚΟΝΑ)

Σύμφωνα με αυτούς η Σαμ Χέμινγκ ήταν «εγκεφαλικά νεκρή και χωρίς ελπίδα ανάκαμψης», ύστερα από το τρομακτικό τρόχαιο ατύχημα που είχε. Υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, έσπασε το λαιμό της και έχασε ένα αυτί, όταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε με το φίλο της, εξετράπη της πορείας του στις 20 Ιουλίου.

Αφού οι γιατροί χειρούργησαν επί έξι ώρες την 22χρονη φοιτήτρια νομικής, την έβαλαν σε τεχνητό κώμα για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της. Η πορεία της υγείας της δεν ήταν ευνοϊκή και 19 ημέρες αργότερα συμβούλεψαν τους γονείς να προετοιμαστούν για το χειρότερο, διότι θα διέκοπταν τη μηχανική υποστήριξη: είχαν επιβεβαιώσει ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Και τότε συνέβη το… θαύμα. «Η Σάμι δεν έπρεπε να είναι ζωντανή. Υπέστη τα χειρότερα τραύματα που θα μπορούσε να έχει κάποιος σε τροχαίο. Οι γιατροί είναι εντελώς σοκαρισμένοι. Χειρουργοί, νοσοκόμοι και τραυματιοφορείς, όλοι όσοι γνώριζαν την κατάσταση της, τη βλέπουν τώρα να περπατάει και μένουν με ανοιχτό στο στόμα», λέει η μητέρα της, καθώς η κατάσταση της Σαμ βελτιώθηκε σταδιακά, αλλά θεαματικά τις επόμενες εβδομάδες.

Δεν είναι μόνο η αφύπνιση της κοπέλας, αλλά και η μετέπειτα πορεία της που έχει εκπλήξει τους γιατρούς, όπως εξηγεί η 44χρονη Κάρολ Χέμινγκ. «Η περίπτωση της είναι ξεχωριστή, διότι ένα μέρος του εγκεφάλου – που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν – ήταν αυτό που εξέλιξε την ομιλία και την κίνησή της. Πρόκειται για κάτι πολύ σπάνιο, οι νευροχειρουργοί κάνουν λόγο για κινητικό θαύμα και για αυτό έχουν ενθουσιαστεί με την πορεία της υγείας της».