Του έσωσε τη ζωή στο πρώτο τους ραντεβού κι έκτοτε είναι αχώριστο ζευγάρι!

Του έσωσε τη ζωή στο πρώτο τους ραντεβού κι έκτοτε είναι αχώριστο ζευγάρι!

Η Αντρέα Τρέινορ κι ο Μαξ Μοντγκόμερι από την Καλιφόρνια σίγουρα είχαν φανταστεί διαφορετικά το πρώτο τους ραντεβού.

Η απίστευτη ιστορία αγάπης τους ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017. Γνωρίστηκαν τυχαία μέσω Facebook και κανόνισαν να πάνε μαζί για κωπηλασία σε παραλία της Σάντα Κρουζ. Δεν πρόλαβε, όμως, ο 56χρονος να βγει από το νερό κι ένιωσε ένα ξαφνικό κάψιμο στο στήθος. «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να φθάσω μέχρι το αυτοκίνητο», είπε στο CBS.

Αλλά δεν τα κατάφερε. Κατέρρευσε κατέρρευσε πέφτοντας μπρούμυτα στην άμμο. Είχε πάθει καρδιακή ανακοπή.

Στάθηκε, όμως, τυχερός στην ατυχία του, αφού η Αντρέα είναι γιατρός. Έτρεξε προς το μέρος του, τον γύρισε ανάσκελα κι άρχισε αμέσως τη διαδικασία καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης με μαλάξεις στο στήθος και φυσώντας αέρα μέσω του στόματος στους αεραγωγούς του.

«Στην αρχή ένιωσα λίγο τον σφυγμό του, αλλά μετά τίποτε. Σκέφτηκα ότι πέθανε, αλλά συνέχισα», είπε η Αντρέα.

Τη δραματική σκηνή κατέγραψε μια κάμερα, που είχε τοποθετηθεί στο σημείο για να παρακολουθεί τις κινήσεις των γλάρων στην ακτή.

Το ζευγάρι έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο ελπίζοντας να διαδώσει το μήνυμα ότι η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη μπορεί να σώσει ζωές. (Βίντεο: YouTube/Paddle4Life)

Το φιλί της ζωής θα αποδειχθεί σωτήριο, μετά από λίγο θα φθάσουν στο σημείο διασώστες εφοδιασμένοι με απινιδωτή. Μετά την έκτη προσπάθεια η καρδιά του Μαξ θα αρχίσει να κτυπά ξανά μετά από συνολικά 17 λεπτά που έμεινε ακίνητη. Στο διάστημα αυτό ο εγκέφαλός του συνέχισε να τροφοδοτείται με οξυγόνο χάρη στις προσπάθειες της Αντρέα.

H Αντρέα Τρέινορ κι ο Μαξ Μοντγκόμερι                                                       H Αντρέα Τρέινορ κι ο Μαξ Μοντγκόμερι

«Ο αέρας που μου έδινε με το στόμα της ήταν το πρώτο μας φιλί. Χάρη στις δικές της προσπάθειες ζω και μάλιστα χωρίς να έχω γίνει φυτό και μπορούμε να ανταλλάσσουμε φιλιά. Της είμαι ευγνώμων», λέει ο Μαξ.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου μετέφερε τον Μαξ στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση.

Έκτοτε είναι αχώριστο ζευγάρι με τη γυναίκα που του έσωσε τη ζωή και κάνουν μαζί εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, σε μια προσπάθεια να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους να μάθουν την τεχνική της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ), που μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί σωτήρια. Σύμφωνα με ειδικούς μια καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου οδηγεί στο 90% των περιπτώσεων στο θάνατο. Οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο, διπλασιάζουν τις πιθανότητες επιβίωσης…

Πηγή:iefimerida.gr