Η γυναίκα που είναι 20 ετών αλλά μοιάζει με 60!

Η γυναίκα που είναι 20 ετών αλλά μοιάζει με 60!

Mία νεαρή γυναίκα που πάσχει από μία σπάνια πάθηση υποβλήθηκε σε λίφτινγκ σε ηλικία μόλις 16 ετών, προκειμένου η εμφάνισή της να ανταποκρίνεται στην ηλικία της.

Σύμφωνα με το New York Post, από όταν έκλεισε τα 12, ο κόσμος λανθασμένα θεωρούσε πως η Ζάρα Χάρτσον ήταν 40 ετών εξαιτίας μίας γενετικής διαταραχής που κληρονόμησε από τη μητέρα της, Τρέισι, η οποία παρόλο που είναι 43 ετών δίνει την εντύπωση πως είναι συνταξιούχος.

Αρχικά η μητέρα και η κόρη από την πόλη Ρόθερχαμ, στο Νότιο Γιορκσάιρ πίστευαν ότι η ιδιαιτερότητα στην εμφάνισή τους, οφειλόταν σε μία πάθηση που ονομάζεται λιποδυστροφία.

Ωστόσο, όταν επισκέφτηκαν τον Δρ. Άμπου Γκάργκ, εξειδικευμένο καθηγητή λιποδυστροφίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες τελικά έπασχαν από μία ακόμη πιο σπάνια πάθηση, γνωστή ως «Cutis Laxa». Eκτός από τα εμφανή συμπτώματα, η «Cutis Laxa» μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας που επηρεάζουν τους πνεύμονες, την καρδιά και τις αρτηρίες.

Η γυναίκα που είναι 20 ετών αλλά μοιάζει με 60!
Τα δυσάρεστα νέα σόκαραν την Ζάρα, η οποία επέλεξε να υποβληθεί σε λίφτινγκ, προκειμένου να «αφαιρέσει» μερικά χρόνια από πάνω της. Η επέμβαση διήρκησε τέσσερις ώρες και πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Ρόμπερτ Έρσεκ. Η Ζάρα ένιωσε ευχαριστημένη με το νέο της πρόσωπο και η μητέρα της πείστηκε να υποβληθεί και εκείνη στην ίδια διαδικασία.

Όμως, τέσσερα χρόνια μετά την επέμβαση, το δέρμα της Ζάρα επανήλθε και η 20χρονη σήμερα νεαρή παραδέχεται ότι δεν πρόσεχε την υγεία της, όπως θα έπρεπε.«Όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ η ζωή μου ήταν εντελώς διαφορετική. Όλα ήταν καταπληκτικά. Είχα αρκετή αυτοπεποίθηση, έκανα μία σχέση. Έμεινα έγκυος και ήμουν ευτυχισμένη. Αλλά δυστυχώς απέβαλα και δεν είμαι πλέον σε σχέση».

Η γυναίκα που είναι 20 ετών αλλά μοιάζει με 60!
«Από τότε που έμαθα ότι πάσχω από «Cutis Laxa» δεν κάνω στην κυριολεξία τίποτα γι’ αυτό. Η τελευταία φορά που επισκέφτηκα γιατρό ήταν τότε στο Τέξας. Η υγεία μου με ανησυχεί αλλά μόνο όταν το σκέφτομαι. Τις περισσότερες φορές αδιαφορώ, το οποίο δεν είναι καθόλου καλό πράγμα». Παρ΄όλα αυτά η Ζάρα είναι αποφασισμένη να ζήσει τη ζωή της σαν μία φυσιολογική 20χρονη, παρόλο που φοβάται να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους.

«Το λίφτινγκ μου έχει χαλάσει και ειδικά όταν χαμογελάω δεν μου αρέσει (σ.σ το πρόσωπό μου). Είναι φρικτό, δεν αισθάνομαι καλά. Αλλά είμαι μόλις 20 ετών και θέλω να διασκεδάζω. Θέλω να είμαι 20 και να συμπεριφέρομαι σαν 20χρονη».

Τελικά η υγεία της Ζάρα άρχισε να επιδεινώνεται ώσπου βρήκε το θάρρος να επικοινωνήσει με τον Δρ. Ζσόλτ Ούρμπαν, ο οποίος έχει μελετήσει το ιστορικό της. Μιλώντας διαδικτυακά με τον γιατρό, η Ζάρα έμαθε ότι η «Cutis Laxa» θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς της ανά πάσα στιγμή.

Ευτυχώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι η καρδιά της 20χρονης λειτουργεί κανονικά. Σήμερα η Ζάρα παραδέχεται ότι αδιαφορούσε για την υγεία της και ότι εστιάζε μόνο της εμφάνισή της και λέει πως θέλει να βοηθήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που πάσχουν από κάτι αντίστοιχο. Τους συμβουλεύει να μη φοβούνται και να παραδέχονται ότι πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Πηγή: huffingtonpost.gr