Βρήκε στα νυφικά της παπούτσια ένα μήνυμα από τη νεκρή μητέρα της

Βρήκε στα νυφικά της παπούτσια ένα μήνυμα από τη νεκρή μητέρα της

Το δώρο μιας μητέρας που πρόλαβε να πάει στο γάμο της κόρης της.

Έμμα, η οποία ζει στην Αγγλία, αρραβωνιάστηκε το 2016. Ένα μήνα μετά το ευτυχές γεγονός, όμως, η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Η κοπέλα ήλπιζε βέβαια πως θα κατάφερνε να το ξεπεράσει και να παρευρεθεί στο γάμο της αλλά τελικά δεν πρόλαβε και πέθανε το 2017. 

Ο καιρός πέρασε και η Έμμα ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Αύγουστο. Πριν από μια εβδομάδα μάλιστα έλαβε ένα γαμήλιο δώρο ενόψει της γαμήλιας τελετής. Ήταν ένα ζευγάρι νυφικά παπούτσια και αποστολέας αυτών ήταν η εκλιπούσα μητέρα της.

Η έκπληξη όμως για την 38χρονη γυναίκα δεν ήταν μόνο το δώρο που είχε προνοήσει να της κάνει η μητέρα της. Βγάζοντας τα παπούτσια από το κουτί πρόσεξε πως στις σόλες υπήρχε μια αφιέρωση που φυσικά ήταν από τη μητέρα της.

«Ήθελα να έχεις ένα δώρο από μένα την ημέρα του γάμου σου. Τα νυφικά σου παπούτσια είναι το δώρο μου για σένα. Εύχομαι η ημέρα του γάμου σου ναι είναι μαγική. Με πολλή-πολλή αγάπη και μια μεγάλη αγκαλιά, η μαμά.Xxx».

Όπως είπε η μέλλουσα νύφη, δεν είχε ιδέα για την έκπληξη που της είχε ετοιμάσει η μητέρα της.

«Έβγαλα (από του κουτί) πρώτα το ένα παπούτσι και όταν είδα το μήνυμα (στη μία σόλα) δεν μπορούσα να φανταστώ από ποιον είναι». Μετά όμως έβγαλε και το δεύτερο παπούτσι και τότε κατάλαβε. «Άρχισα να κλαίω…Εγινα κομμάτια. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, δεν μπορούσε να μιλήσω», εξηγεί η γυναίκα. Όπως λέει, η περίοδος κατά την οποία σχεδιάζει το γάμο της είναι πολύ δύσκολη για εκείνη. «Είναι τόσο δύσκολο να σχεδιάζω το γάμο χωρίς να είναι εδώ μαζί μου. Πολλές φορές δακρύζω».

Η μητέρα της 38χρονης, όπως γράφει το BBC,  διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες και οι γιατροί της έδωσαν ένα με δύο χρόνια ζωής. Κάποια στιγμή ξεκίνησε να γράφει γράμματα σε αγαπημένα της πρόσωπα αλλά η κόρης της δεν έλαβε ποτέ ένα. «Τέλειωσε ο χρόνος της. Δεν πρόλαβε. Οπότε αυτό (το δώρο και το μήνυμα στα παπούτσια) είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Αφού η Έμμα μοιράστηκε την ιστορία της στο Facebook, έλαβε πολλά μηνύματα υποστήριξης ενώ το ενδιαφέρον στράφηκε και στη γυναίκα από την οποία η μητέρα της αγόρασε τα νυφικά παπούτσια. Αυτή είναι η Αμάντα Βάις η οποία διαθέτει ένα onlineκατάστημα που μπορείς κανείς να δώσει παραγγελία για την κατασκευή παπουτσιών.

Η γυναίκα δηλώνει πως ήταν «υπέροχο» που είχε την ευκαιρία να βοηθήσει τη μητέρα της Έμμα να κάνει αυτό το δώρο στην κόρη της. «Είναι ίσως η πιο συναισθηματικά φορτισμένη κατασκευή παπουτσιών που έκανα και θα κάνω ποτέ…θα είναι σαν να περπατά έχοντας μαζί της τη μητέρα της».

Όπως εξήγησε η Bάις, η Έμμα της είχε ήδη δώσει την παραγγελία για τα παπούτσια και ακολούθως η μητέρα της επικοινώνησε μαζί της. Μου είπε πως έχει καρκίνο και μου ζήτησε να πληρώσει για τα παπούτσια. Η κόρης βέβαια, είχε ήδη δώσει μια προκαταβολή αλλά τελικά οι δύο γυναίκες συνεννοήθηκαν να εξοφλήσει το ποσό η μητέρα της και μετά την παράδοση των παπουτσιών να επιστραφούν στην κόρη της τα χρήματα της προκαταβολής.

«Ήξερα πως ήταν στο τελικό στάδιο εκείνη την εποχή. Νομίζω πως η Εμμά είχε κάποιες ελπίδες ότι θα μπορούσε να είναι στο γάμο. Εκείνη όμως νομίζω πως ήξερε ότι το μήνυμα στα παπούτσια θα το λάμβανε (η κόρη της) μετά τον θάνατό της».

Πηγή: huffingtonpost.gr