Έπρεπε να μάθει πως είναι άρρωστη για να πάει τη μεγαλύτερη βόλτα της ζωής της

Έπρεπε να μάθει πως είναι άρρωστη για να πάει τη μεγαλύτερη βόλτα της ζωής της

Η γυναίκα που ταξίδεψε μέσα σε 13 μέρες -με έναν άντρα που γνώριζε μόλις δύο εβδομάδες- 28.211 μίλια, σε 12 διαφορετικές χώρες, με 15 πτήσεις!

Η Μέγκαν Σάλιβαν ήταν ανέκαθεν λάτρης της περιπέτειας και των έντονων συγκινήσεων. Η 33χρονη σκηνοθέτης και ορειβάτης λατρεύει να διηγείται ιστορίες και όνειρο ζωής της ήταν να δει από κοντά τα επτά νέα θαύματα του κόσμου.

Μάλιστα για αυτό το λόγο μάζευε για αρκετό καιρό χρήματα σε ειδικό λογαριασμό, ενώ δεν είχε ούτε πιστωτικές κάρτες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε άσκοπες αγορές. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις και η νέα απαιτητική της δουλειά ως παραγωγός σε μια διαφημιστική εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο, έκαναν το όνειρο της να παραμένει ακριβώς αυτό -ένα όνειρο- για τρία χρόνια.

Μια τυχαία σειρά τραγικών γεγονότων ωστόσο άλλαξαν για πάντα τα στρωμένα σχέδια της, αναγκάζοντάς την να αλλάξει τον τρόπο που ζούσε. Όλα ξεκίνησαν το 2014 σε μια δύσκολη αναρρίχηση στην κοιλάδα Yosemite για την οποία προπονούνταν περίπου τρία χρόνια. Βρίσκονταν ήδη στα 609 μέτρα υψόμετρο όταν από ένα λάθος υπολογισμό έπεσε από ένα βράχο ύψους 15 μέτρων. Το κράνος που φορούσε ήταν ο λόγος που σώθηκε από την απότομη πτώση, αφήνοντας της μόνο γρατζουνιές και μώλωπες σε όλο της το σώμα.

Έπρεπε να μάθει πως είναι άρρωστη για να πάει τη μεγαλύτερη βόλτα της ζωής της
Μετά την πτώση άρχισε ξαφνικά να αμφισβητεί τα πάντα, από το γιατί έβαζε τον εαυτό της σε αυτήν τη διαδικασία, μέχρι το λόγο που αναζητούσε συνεχώς να κατακτήσει υψηλότερες κορυφές. Αναρωτιόταν τι προσπαθούσε να αποδείξει τόσο στον εαυτό της όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Τρεις ημέρες μετά μπόρεσε ξανά να περπατήσει και μετά από λίγες μέρες βρίσκονταν καθοδόν για τη δουλειά της.

Βρισκόταν πάνω στο σκούτερ της όταν ένα αμάξι την παρέσυρε και την έριξε κάτω. Για μια ακόμη φορά το κράνος που φορούσε της έσωσε τη ζωή και έτσι γλύτωσε με ελαφρά τραύματα.

Έπρεπε να μάθει πως είναι άρρωστη για να πάει τη μεγαλύτερη βόλτα της ζωής της
Η διάγνωση μετά από μια εξέταση ρουτίνας
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων ρουτίνας. Σε μια από αυτές η Μέγκαν διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος. Όταν εκμυστηρεύτηκε την τριπλή ατυχία της στον άνδρα που έβγαινε ραντεβού για περίπου δυο εβδομάδες, εκείνος απλά τη ρώτησε τι ήταν αυτό που πάντα ήθελε να κάνει.

Η Μέγκαν πάντα σκεφτόταν ότι αν ποτέ κατάφερνε να πραγματοποιήσει το ταξίδι της ζωής της, θα ήταν μόνη της. Από τότε που ο 36χρονος Κρις Μακναμάρα μπήκε στη ζωή της ωστόσο το να ζήσουν μαζί αυτήν την περιπέτεια φάνταζε ιδανικό για εκείνη. Και παρά το γεγονός ότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος της αποφάσισε εν μια νυκτί να αρχίσει να ζει τη ζωή της πιστεύοντας ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Τα τραγικά γεγονότα που έζησε σε ένα μόλις μήνα την ενέπνευσαν να ταξιδέψει και στα επτά θαύματα του κόσμου μέσα σε μόλις 13 μέρες. Μετά από μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου της, η οποία, ευτυχώς, ανιχνεύθηκε στα πρώτα στάδια ήταν έτοιμη να αρχίσει τη νέα της ζωή.

Η προετοιμασία ενός ταξιδιού ζωής
Μέσα σε δέκα ημέρες είχε σχεδιάσει ένα απίστευτο ταξίδι που είχε προγραμματίσει πλήρως μόλις τρεις ώρες πριν την αναχώρησή της με έναν τύπο που γνώριζε για δύο εβδομάδες. Λίγο πριν φύγει πούλησε σχεδόν όλα της τα υπάρχοντα στο ebay και κατάφερε να μαζέψει περίπου έξι χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι της. Πήρε άδεια από τη δουλειά της και στις 28 Δεκεμβρίου του 2014 βρίσκονταν στο αεροπλάνο με κατεύθυνση το Τσίτσεν Ίτζα στο Γιουκατάν του Μεξικό.

Καθώς είχαν μόλις 13 μέρες στη διάθεσή τους το ζευγάρι περνούσε μόνο δύο νύχτες σε κάθε προορισμό, και ως επί το πλείστον κοιμόντουσαν στα αεροπλάνα, περνώντας μόλις πέντε νύχτες σε ξενοδοχεία.

Με πρώτη στάση την πυραμίδα στη χερσόνησο του Γιουκατάν, η Μέγκαν συνειδητοποίησε ότι είχαν μόλις εφτά ώρες στη διάθεσή τους για να εξερευνήσουν τη δημοφιλή πόλη των Μάγια. Ωστόσο τα κατάφεραν και η πρώτη εμπειρία της ήταν καθοριστική για το υπόλοιπο του ταξιδιού τους.

Έπρεπε να μάθει πως είναι άρρωστη για να πάει τη μεγαλύτερη βόλτα της ζωής της
Για να φτάσουν στο Μάτσου Πίτσου ταξίδεψαν πρώτα στη Λίμα, στη συνέχεια στο Κούσκο και ακολούθησε μια τρίωρη διαδρομή με τρένο στην μαγευτική πόλη της Aguas Calientes. Εκεί το ζευγάρι ήπιε τσάι από φύλλα κόκας και ανακάλυψαν από κοντά τη μαγεία του πολιτισμού των Ίνκας πριν επιβιβαστούν στην επόμενη πτήση για τη Βραζιλία.

Ανέβηκαν στην κορυφή του βουνού Κορκοβάντο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και φωτογράφησαν το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή πριν συνεχίσουν με κοκτέιλ μέχρι αργά το απόγευμα στην παραλία της Κοπακαμπάνα.

Η Μέγκαν άφησε με μισή καρδιά αυτόν τον… αμαρτωλό παράδεισο πριν φύγουν για την Ευρώπη. Ίσα που πρόλαβαν να αιχμαλωτίσουν με την κάμερά τους το Κολοσσαίο πριν ξεθωριάσει στον ορίζοντα ωστόσο χάζεψαν για ώρα τους περιπλανώμενους μονομάχους. Επόμενη στάση τους στην πόλη που είναι λαξευμένη μέσα στο βράχο. Η Πέτρα της Ιορδανίας είχε λίγους τουρίστες κι έτσι κατάφεραν να θαυμάσουν με ησυχία την επιβλητική βραχοπολιτεία.

Έπρεπε να μάθει πως είναι άρρωστη για να πάει τη μεγαλύτερη βόλτα της ζωής της
Μάλιστα πριν φύγουν για τον επόμενο προορισμό τους ένας ντόπιος προσέφερε καμήλες στο φίλο της σε αντάλλαγμα τη Μέγκαν.Το μέχρι στιγμής χωρίς απρόοπτα ταξίδι τους πήρε άσχημη τροπή στην Ινδία, όταν αναγκάστηκαν να θαυμάσουν μόνο από μακριά την κορωνίδα των παλατιών, η οποία ήταν κλειστή για τους επισκέπτες τη συγκεκριμένη μέρα. Ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και αποφάσισαν να επισκεφθούν το πάρκο Bagh Mehtab και να δουν από κοντά τον τάφο της αγάπης. Στην επόμενη και τελευταία στάση του ταξιδιού ανακάλυψαν την αρχαία αρχιτεκτονική της δυναστείας των Μινγκ περπατώντας στο Σινικό Τείχος της Κίνας.

Η ζωή είναι αρκετά περίπλοκη και η πολυτάραχη ιστορία της Μέγκαν τη δίδαξε ότι ο καθένας έχει τη μοναδική ευκαιρία να ζήσει τη ζωή που θέλει. Μέσα σε 13 μέρες ταξίδεψε συνολικά 28.211 μίλια, σε 12 διαφορετικές χώρες, με 15 πτήσεις, έμεινε 5 νύχτες σε ξενοδοχείο, της κατέσχεσαν 1 φωτογραφικό τρίποδο και κατάφερε να δει από κοντά τα επτά θαύματα του κόσμου.

Σύμφωνα με την ίδια «το μότο “η ζωή είναι μικρή” δεν αρκεί απλά να υπάρχει ως εικόνα στην επιφάνεια του υπολογιστή σου.  Το μόνο πράγμα που σε αποτρέπει από το να ζήσεις στη ζωή στο μέγιστο είσαι εσύ…».
Πηγή:newsbeast.gr