Φενγκ Σούι: 6 Πράγματα που μπλοκάρουν την ευημερία στο σπίτι

Φενγκ Σούι: 6 Πράγματα που μπλοκάρουν την ευημερία στο σπίτι

Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι όλα τα πράγματα έχουν μια συγκεκριμένη θέση μέσα στο σπίτι που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό πέρα από αυτόν για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί να υπηρετήσουν. Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε και πώς πρέπει να είναι η δική σας διαρρύθμιση για να μην μπλοκάρετε την ευημερία του χώρου σας.

Α. Οι πόρτες μεταξύ των δωματίων του σπιτιού θα πρέπει να αποφεύγετε να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους τουλάχιστον όταν στην ευθεία υπάρχει κάποιο παράθυρο. Αυτό διότι η καλή ενέργεια που εισέρχεται μέσα στο σπίτι θα πρέπει να κυκλοφορεί μέσα σε αυτό και να μη βρίσκει απευθείας διέξοδο απόδρασης. Η καλή ενέργεια πρέπει να μη βρίσκει διέξοδο έτσι ώστε να συνεχίσει να κυκλοφορεί μέσα στο χώρο.

Β. Για τα σπίτια που έχουν περισσότερους από έναν όροφο θα πρέπει να αποφεύγετε η σκάλα που οδηγοί στον ή στους επάνω ορόφους να είναι αντικριστή της εισόδου. Αυτό διότι με το άνοιγμα της εισόδου η ενέργεια που εισέρχεται στο χώρο θα κατευθύνεται απευθείας στους επάνω ορόφους με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί καθόλου στους ισόγειους χώρους του σπιτιού.

Γ. To μπάνιο του σπιτιού θα πρέπει να αποφεύγετε να είναι απέναντι από την είσοδο του σπιτιού. Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί είναι ευκολονόητος. Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού όπου ότι κι αν χρησιμοποιηθεί μέσα σε αυτό αποβάλλεται αμέσως από το σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να διώχνουμε και την ενέργεια μέσα από το σπίτι.

Δ. Η ύπαρξη μιας σκάλας στο σπίτι, ανεξάρτητα με τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη, θα πρέπει να αποφεύγετε να βρίσκεται στο κέντρο του χώρου, ακόμη κι αν πρόκειται για μερικά σκαλοπάτια προς κάποιο δωμάτιο – πατάρι. Η τοποθέτηση της στο κέντρο του σπιτιού σηματοδοτεί κακή ενέργεια και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα ατυχήματα είναι πολύ πιθανά.

Ε. To υπνοδωμάτιο θα πρέπει να αποφεύγετε να βρίσκεται πάνω από το υπόγειο γκαράζ ή γενικότερα κοντά σε αυτό. Η συνεχής χρήση του γκαράζ και των μηχανοκίνητων οχημάτων μέσα σε αυτό διαταράσσει την ενέργεια του υπνοδωματίου που θα πρέπει να είναι καθόλα ήρεμη και σταθερή.

ΣΤ. To σημαντικότερο που πρέπει να αποφύγετε είναι ένας μακρύς διάδρομος ανάμεσα στους χώρους του σπιτιού. Αυτό θεωρείτε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι καθώς ένας μακρύς διάδρομος εγκλωβίζει και αποπροσανατολίζει την ενέργεια. Δυστυχώς, όποια κόλπα του Φενγκ Σούι κι αν χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του διαδρόμου τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή της ενέργειας.
Πηγή:http://spirossoulis.com/

ΚΛΕΙΣΙΜΟ