Αυτό είναι το λαχανικό που λειτουργεί ως ισιωτική για τα μαλλιά

Αυτό είναι το λαχανικό που λειτουργεί ως ισιωτική για τα μαλλιά

Δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, παρέχει ένα σύμπλεγμα βιταμινών (Α, Ε, D, Κ) στον οργανισμό, είναι πηγή ασβεστίου για τα οστά και, απ’ ότι φαίνεται, και σύμμαχός σας αν θέλετε να αποκτήσετε ίσια, λαμπερά μαλλιά.

Αν έπρεπε να ορίσουμε ένα λαχανικό αρμόδιο για υγιή μαλλιά τότε αυτό θα ήταν, ασυζητητί, το σέλερι. Αυτό το πράσινο, ταπεινό λαχανικό που χαρίζει υπέροχο άρωμα σε σούπες και φαγητά, χάρη στα θρεπτικά του συστατικά, θρέφει τα μαλλιά από τη ρίζα τους και τα βοηθά να μακρύνουν πιο γρήγορα, τα καθαρίζει από την πιτυρίδα ενώ, παράλληλα, καταπολεμά την τριχόπτωση. Εκτός από αυτά όμως, το λαχανικό-προστάτης των μαλλιών, λειτουργει σαν ισιωτικό στα μαλλιά σας!

Για να επωφεληθείτε από τη δύναμη του σέλερι και να το χρησιμοποιήσετε ως φυσικό ισιωτικό, δεν έχετε παρά να φτιάξετε την εξής πολύ απλή λοσιόν.

Θα χρειαστείτε ένα κοτσάνι και μερικά φύλλα σέλερι τα οποία θα πολτοποιήσετε στο μίξερ. Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές (ναι, προφανώς θα είναι πράσινο), προσθέστε λίγο νερό. Στη συνέχεια, στραγγίξτε και κρατήστε τον εναπομείναντα χυμό. Ρίξτε τον σε ένα μπουκάλι-σπρέι (βαποριζατέρ) και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί θα είναι έτοιμο για χρήση. Ψεκάστε το στα μαλλιά σας (από τις ρίζες ως τις άκρες), χτενιστείτε με μια χοντρή βούρτσα και αφήστε το για 30 λεπτά. Στο τέλος, λουστείτε κανονικά χρησιμοποιώντας σαμπουάν και κοντίσιονερ.

Επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν πιο ίσια όψη ενώ, παράλληλα, θα μειωθεί σημαντικά το φριζάρισμα.

Πηγή: bovary.gr