9 κινήσεις που κάνουν καθημερινά οι άνθρωποι με πεντακάθαρο σπίτι!

9 κινήσεις που κάνουν καθημερινά οι άνθρωποι με πεντακάθαρο σπίτι!

Ξυπνάς νωρίς το πρωί και προκειμένου να είσαι τυπική στη δουλειά σου, κάνεις κάθε σου κίνηση βιαστικά ή καλύτερα αστραπιαία.

Βγάζεις δύο, τρία σύνολα από την ντουλάπα, τα δοκιμάζεις και ότι δεν σου ταιριάζει το αφήνεις κάπου ανάμεσα στα μαξιλάρια και την κουβέρτα. Η ίδια «λογική» ισχύει και με τα καλλυντικά που μένουν σκόρπια στο μπάνιο σου, με το μπολ του πρωινού σου που αφήνεις λερωμένο στο νεροχύτη και πάει λέγοντας.

Και γυρνάς στο σπίτι το απόγευμα και αντικρίζεις ένα σπίτι… βομβαρδισμένο. Οχι δεν είχε μπει κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης απλά αντικρίζεις ό,τι άφησες άπλυτο και πεταμένο όπου να ‘ναι φεύγοντας βιαστικά για τη δουλειά.

Και κάπου εκεί αναλογίζεσαι πόσο πιο εύκολη θα ήταν όμως η ζωή σου, αν όλα βρίσκονταν σε τάξη και αναρωτιέσαι (για μια ακόμη φορά) πώς τα καταφέρνουν όλοι εκείνοι που έχουν σπίτι στην εντέλεια.

Αντί να βασανίζεσαι, πάρε ιδέες από τις συνήθειες των ανθρώπων που διατηρούν το σπίτι τους πεντακάθαρο καθημερινά και εφάρμοσε τες στην ρουτίνα σου.

Στρώσε το κρεβάτι σου
Είναι ένα από τα πράγματα που δεν θέλεις να σκέφτεσαι, όταν τρέχεις πανικόβλητη να προλάβεις να ετοιμαστείς. Ομως το ήξερες ότι έστω και το fake στρώσιμο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σου θετικά; Δεν χρειάζεται να είναι στην εντέλεια κάθε ένα από τα λευκά είδη που βρίσκονται επάνω του. Μπορείς απλά να τεντώσεις την κουβέρτα ή το πάπλωμα μέχρι τα μαξιλάρια και αυτό θα σου χαρίσει αυτομάτως την αίσθηση της ηρεμίας, κάνοντας σε πιο παραγωγική.

Βάλε πλυντήριο καθημερινά
Αν έχεις το συνήθειο να αλλάζεις τα ρούχα σου σε καθημερινή βάση και έτσι τα άπλυτα μοιάζουν συνέχεια βουνό στο καλάθι, ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγείς από αυτά έστω και σταδιακά είναι το καθημερινό πλύσιμο των ρούχων.

Αδειασε το πλυντήριο πιάτων το πρωί
Αφιέρωσε πέντε λεπτά για να βγάλεις τα καθαρά πιάτα από το πλυντήριο πιάτων, ώστε να έχεις λιγότερη δουλειά μετά το βραδινό σου γεύμα. Επιπλέον, στην περίπτωση που πρόκειται να καλέσεις τους φίλους σου για δείπνο, δεν θα χρειαστεί να βάλεις όλα τα πιάτα στο νεροχύτη, όπου το πιο πιθανό είναι να στοιβαχτούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Χρησιμοποίησε καλάθια για να οργανώσεις τα αντικείμενα
Τα μικρά και μεγάλα καλάθια, εκτός από πρακτική λύση στην αποθήκευση αντικειμένων και στην οργάνωση ενός χώρου, είναι και κομψά διακοσμητικά στοιχεία, αρκεί να έχουν επάνω τους ευφάνταστα σχέδια και χρώματα. Μπορείς να τα βάλεις επάνω σε ράφια σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, ακόμα και στο πάτωμα, δίπλα από τον καναπέ ή την πολυθρόνα.

Μην αφήνεις τίποτα σε εκκρεμότητα
Σου ήρθε φάκελος ή κάποιο δέμα; Μην τα αφήσεις επάνω στο τραπέζι για να τα ανοίξεις όταν θα έχεις χρόνο. Κάνε το εκείνη τη στιγμή που τα έχεις στα χέρια σου και τακτοποίησε το περιεχόμενο. Το ίδιο ισχύει και για τα ψώνια σου.

Φρόντισε τα ρούχα που φοράς καθημερινά
Οσο βαρετό κι αν είναι αυτό, θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο για να διπλώνεις, να κρεμάς και να συμμαζεύεις καθημερινά τα ρούχα που έχεις φορέσει και δεν χρειάζονται πλύσιμο.

Μην κοιμάσαι ποτέ με την κουζίνα ακατάστατη
Κουράστηκες όλη την ημέρα προσπαθώντας να ικανοποιήσεις με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο τους καλεσμένους του δείπνου σου και τώρα θέλεις απλά να πέσεις με τα μούτρα στο κρεβάτι. Ωστόσο, θα πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό και να συμμαζέψεις το χαμό της κουζίνας. Καθάρισε τα σκεύη και τις συσκευές. Ετσι θα μειώσεις τις δουλειές της επόμενης ημέρας, αλλά θα εξαφανίσεις και τις άσχημες μυρωδιές του μαγειρέματος.

Καθάρισε τα σκεύη όσο μαγειρεύεις
Μπορείς να κάνεις δύο ή και περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα; Η απάντηση είναι «ναι»! Εστω, ότι χρησιμοποιείς το ξύλο κοπής για τα λαχανικά σου και παράλληλα φτιάχνεις μια λαχταριστή σούπα. Πριν καθίσεις στον καναπέ για να περάσεις την ώρα σου βλέποντας τηλεόραση, πλένε τα σκεύη που έμειναν λερωμένα στο νεροχύτη.

Προγραμμάτισε τις δουλειές
Είτε έχει να κάνει με το αυριανό σου λουκ είτε με τα απορρυπαντικά που σου τέλειωσαν, προγραμμάτισε όλα όσα χρειάζεσαι και θα κερδίσεις χρόνο, ενώ παράλληλα θα διώξεις το άγχος.

Πηγή: bovary.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ