Ρίγος και συγκίνηση: Αγοράκι πέθανε στην αγκαλιά του Άγιου Βασίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ρίγος και συγκίνηση: Αγοράκι πέθανε στην αγκαλιά του Άγιου Βασίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες είδε το φως της δημοσιότητας…

Ο 60χρονος αμερικανός Eric J. Schmitt-Matzen ο οποίος υποδύεται εθελοντικά τον Άγιο Βασίλη τα τελευταία έξι χρόνια, δέχτηκε μια κλήση από νοσοκόμα που του είπε πως ένα πεντάχρονο αγοράκι που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της περιοχής θέλει να δει τον Άγιο Βασίλη.

Όταν ο Eric J. Schmitt-Matzen της ζήτησε λίγο χρόνο, εκείνη του απάντησε: «Δεν υπάρχει καθόλου. Ελάτε αμέσως εδώ».

Έτσι κι έπραξε ο 60χρονος ο οποίος στην πραγματικότητα εργάζεται ως μηχανολόγος μηχανικός και πρόεδρος της εταιρίας Packing Seals & Engineering στο Jacksboro. Ωστόσο δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένος για αυτό που θα ακολουθούσε.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ, έφτασε στο νοσοκομείο μέσα σε 15 λεπτά, όπου συνάντησε την μητέρα του παιδιού και πολλά μέλη της οικογένειας.

«Του είχε αγοράσει ένα παιχνίδι από το τηλεοπτικό show  PAW Patrol και ήθελε να του το δώσω. Ζύγισα την κατάσταση και είπα σε όλους: “Αν νομίζετε πως δεν θα αντέξετε, σας παρακαλώ βγείτε από το δωμάτιο. Αν σας δω να κλαίτε, θα σπάσω κι εγώ και δεν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου”», περιγράφει ο 60χρονος.

Ρίγος και συγκίνηση: Αγοράκι πέθανε στην αγκαλιά του Άγιου Βασίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έτσι κι έγινε. Όλοι έμειναν έξω και είδαν την σκηνή από το παράθυρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο διάλογος που ακολουθεί ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ:

«Όταν μπήκα μέσα, ήταν ξαπλωμένος, αδύναμος και έδειχνε έτοιμος να κοιμηθεί. Έκατσα στο κρεβάτι του και τον ρώτησα “Άκουσα πως θα χάσεις τα Χριστούγεννα; Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση! Γιατί είσαι το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ εξωτικό μου”» περιέγραψε ο 60χρονος. Ο 5χρονος τον κοίταξε και είπε: «Αλήθεια; Είμαι;» για να λάβει την απάντηση «Βέβαια!»

Όπως περιέγραψε ο Eric J. Schmitt-Matzen, στη συνέχεια του έδωσε το δώρο του: «Ήταν τόσο αδύναμος που δεν μπορούσε καλά καλά να ανοίξει το περιτύλιγμα. Όταν είδε τι υπήρχε μέσα, έσκασε ένα μεγάλο χαμόγελο και ξάπλωσε πίσω. “Λένε πως θα πεθάνω” μου είπε και με ρώτησε “Πώς θα καταλάβω ότι θα έχω φτάσει εκεί που μου λένε ότι θα πάω;”»

O Άγιος Βασίλης του απάντησε: «Θα μου κάνεις μια χάρη; Όταν φτάσεις εκεί να τους πεις ότι είσαι βοηθός του Αϊ-Βασίλη και εκείνοι θα σε υποδεχθούν με θέρμη».

«Αλήθεια θα το κάνουν;» ρώτησε ο μικρός με τον 60χρονο να του απαντά: «Βεβαίως!» Στη συνέχεια το αγοράκι ανακάθισε, έκανε μια μεγάλη αγκαλιά τον Άγιο Βασίλη και ρώτησε κάτι ακόμα: «Άγιε Βασίλη μπορείς να με βοηθήσεις;»

Ρίγος και συγκίνηση: Αγοράκι πέθανε στην αγκαλιά του Άγιου Βασίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

«Tύλιξα τα χέρια μου γύρω του και πριν προλάβω να πω το παραμικρό, πέθανε στην αγκαλιά μου. Τον άφησα να μείνει εκεί και συνέχισα να τον αγκαλιάζω και να τον κρατάω. Όλοι έξω από το δωμάτιο κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Η μητέρα του έτρεξε μέσα και ούρλιαζε λέγοντας “όχι! Όχι ακόμα!”. Άφησα τον γιο της και έφυγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα» περιγράφει ο 60χρονος ο οποίος χρειάστηκε καιρό για να συνέλθει από το σοκ:

«Έχω υπηρετήσει τέσσερα χρόνια στο στρατό και έχω δει αρκετά πράγματα στη ζωή μου, αλλά από το νοσοκομείο έφυγα τρέχοντας και κλαίγοντας. Έκλαιγα μέχρι να φτάσω σπίτι. Έκλαιγα τόσο πολύ που δεν μπορούσα καν να οδηγήσω. Γνωρίζω ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες αντιμετωπίζουν καθημερινά τέτοιες καταστάσεις. Και πραγματικά απορώ πώς αντέχουν» δήλωσε ο ίδιος και δεν έκρυψε πως μετά από αυτή την συγκλονιστική εμπειρία του πήρε δυο εβδομάδες για να συνέλθει ενώ σκέφτηκε να τα παρατήσει και να μην ξαναντυθεί ποτέ «Άγιος Βασίλης».

Ωστόσο όταν τον κάλεσαν να πάει να επισκεφθεί εθελοντικά άλλα παιδιά μετά από 15 μέρες, εκείνος αποφάσισε πως έπρεπε να το κάνει: «Όταν τα είδα όλα μαζί να γελάνε, αυτό με συνέφερε. Με έκανε να συνειδητοποιήσω τον ρόλο που πρέπει να παίξω. Για εκείνα και για εμένα».