Μονές κάλτσες: 8 ιδέες για να μην τις πετάξετε!

Μονές κάλτσες: 8 ιδέες για να μην τις πετάξετε!

Σε όλους μπορεί να συμβεί, μία κάλτσα ανάμεσα σε πληντύριο, απλώστρα, συρτάρι να χαθεί και έτσι το ζευγάρι να χωρίσει. Ωστόσο οι μονές κάλτσες δεν είναι για τα σκουπίδια.

Παρακάτω θα δείτε 8 ιδέες για να αξιοποιήσετε τις μονές σας κάλτσες:

Ξεσκονίστε τα φύλλα των φυτών σας
Τα φυτά χρειάζονται την φροντίδα μας και αν τους φερθείτε καλά τότε και αυτά θα ανταποδώσουν γεμίζοντας τον κήπο ή τη βεράντα σας με υπέροχα άνθη. Περιποιηθείτε τα φύλλα των φυτών σας σκουπίζοντάς τα ελαφρά και με προσοχή με μία κάλτσα, αντί για ξεσκονόπανο.

Καθαρίστε τις περσίδες σας
Βρέξτε την κάλτσα με λίγο ξύδι και τρίψτε καλά τις περσίδες για να καθαρίσουν.

Φτιάξτε παιχνίδι για τα παιδάκια σας

Μονές κάλτσες: 8 ιδέες για να μην τις πετάξετε!
Πάρτε μερικές μονές κάλτσες και γεμίστε τις με βαμβάκι. Ράψτε ώστε να δημιουργηθεί το «κεφάλι» του χταποδιού και στη συνέχεια κόψτε λωρίδες από την υπόλοιπη κάλτσα για να φτιαχτούν και τα πλοκάμια. Ράψτε ή κολλήστε μάτια πάνω στο χταπόδι και το παιχνιδάκι είναι έτοιμο!

Φυσικό αρωματικό για ντουλάπια
Πάρτε μια (καθαρή) κάλτσα, ψεκάστε την με αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, και βάλτε μια κάλτσα σε κάθε συρτάρι. Τα ρούχα σας θα μοσχοβολήσουν με το άρωμα της επιλογής σας.

Διώξτε τους ιστούς
Φορέστε μία κάλτσα στο κοντάρι της σκούπας σας και καθαρίστε όλες τις γωνίες του σπιτιού που ίσως έχουν γεμίσει με ιστούς και αράχνες.

Βάλτε τις κάλτσες στην σκούπα
Υπάρχουν κάποιες σκούπες που παίρνουν ανταλλακτικά μαντηλάκια για να καθαρίζουν το πάτωμα. Αν ξεμείνατε από μαντηλάκια στερεώστε μια κάλτσα στη βάση της σκούπας και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Φτιάξτε θήκη για την ομπρέλα

Μονές κάλτσες: 8 ιδέες για να μην τις πετάξετε!
Αν έχετε χάσει τη θήκη της ομπρέλας σας μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μια μονή κάλτσα. «Φορέστε» την κάλτσα στην ομπρέλα σας και φροντίστε απλά να μην τη χρησιμοποιείτε όταν η ομπρέλα σας έχει βραχεί, γιατί η κάλτσα δεν είναι φτιαγμένη από αδιάβροχο υλικό.

Χρησιμοποιήστε τις στα ταξίδια
Για να προστατέψετε τα ρούχα σας από τα παπούτσια και τα μικρόβια που έχουν, βάλτε τα παπούτσια μέσα σε κάλτσες πριν τα βάλετε στη βαλίτσα.

Φτιάξτε αυτοσχέδιο προστατευτικό για τα ποτήρια σας

Μονές κάλτσες: 8 ιδέες για να μην τις πετάξετε!
Αν σας αρέσουν τα πολύ ζεστά ροφήματα, τότε για να προστατευτείτε από το καυτό ποτήρι, φορέστε του μια κάλτσα.

Πηγή:spirossoulis.com