Φενγκ Σούι. Τα τρία λάθη που κάνεις στην κρεβατοκάμαρα και σε εμποδίζουν να κοιμηθείς καλά

Φενγκ Σούι. Τα τρία λάθη που κάνεις στην κρεβατοκάμαρα και σε εμποδίζουν να κοιμηθείς καλά

Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις για να ξεκουράζεσαι πιο σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε ολοκληρωτικά τους κανόνες ευνοϊκής χωροθεσίας Feng Shui στον χώρο μας, θα πρέπει όμως τουλάχιστον να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην κάνουμε λάθη που μπλοκάρουν ενεργειακά την ροή της ενέργειας στο περιβάλλον μας και κατά συνέπεια στην ζωή μας.

Αυτά είναι τα 3 πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε στην κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας Feng Shui.

1. Πολλά αντικείμενα / έπιπλα / ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιο

Στο υπνοδωμάτιο μας -και αναφερόμαστε στο δωμάτιο των ενηλίκων και όχι παιδιών- θα πρέπει να υπάρχει ένα κρεβάτι (μονό ή διπλό), δύο κομοδίνα, ένα έπιπλο/συρταριέρα και απολύτως τίποτε άλλο.

Σε περίπτωση που ο χώρος μας το επιτρέπει μπορούμε να τοποθετήσουμε μια ή δυο πολυθρόνες επιπλέον.

Δεν είναι θετικό ενεργειακά να έχουμε στον χώρο που κοιμόμαστε, καθρέφτη, τηλεόραση, ογκώδεις βιβλιοθήκες, καρέκλες ή κρεμάστρες με ρούχα ατάκτως ριγμένα, γιατί επιβαρύνουν με την ενέργειά τους την δική μας, ειδικά την ώρα που κοιμόμαστε.

Πολύ σημαντικό είναι να μην έχουμε υπολογιστή, τηλέφωνο (ειδικά ασύρματο και κινητό), ηλεκτρονικό ξυπνητήρι γιατί έχουν έντονη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.

Μπορούμε -εάν δεν γίνεται αλλιώς- να τοποθετήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο τουλάχιστον σε απόσταση ενός μέτρου απο το προσκεφάλι μας και να καλύπτουμε οποιαδήποτε καθρεφτίζουσα επιφάνεια (όπως τηλεόραση/καθρέφτης) με ένα διακοσμητικό μαντήλι-ύφασμα.

2. Προσοχή στα διακοσμητικά και στις γωνίες

Οι μυτερές άκρες (είτε αυτές είναι στα φύλλα των φυτών, είτε στις γωνίες που σχηματίζουν οι τοίχοι, είτε στα διακοσμητικά ή στα φωτιστικά) δρουν ως δηλητηριώδη βέλη για την προσωπική μας ενέργεια και καλό θα είναι να αποφεύγονται, ειδικά στον χώρο που κοιμόμαστε ή καθόμαστε πολλές ώρες.

Φωτιστικά με μυτερές άκρες, διακοσμητικά σε σχήμα αστεριού ή φυτά όπως η Δράκαινα ή ο κάκτος δεν θα πρέπει να τοποθετούνται ειδικά στον χώρο της κρεβατοκάμαρας γιατί έχουν επιθετική αρνητική ενέργεια που διαταράσσει την δική μας.

3. Το προσκέφαλο μας πρέπει να είναι σε συμπαγή τοίχο

Θα πρέπει να προσέξουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, το προσκεφάλι του κρεβατιού μας να ακουμπά σε συμπαγή τοίχο και όχι σε τοίχο ενδιάμεσο πχ με την κουζίνα, την τουαλέτα, τον διάδρομο.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό εξαιτίας της υπάρχουσας διαρρύθμισης του δωματίου, τότε καλό θα είναι να επιλέξουμε ένα κρεβάτι που θα έχει ψηλό/συμπαγές προσκεφάλι που θα “έχει” τον ρόλο του τοίχου.

Πηγή: womantoc.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ