4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο κρεβάτι

4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο κρεβάτι

Ποιες συνήθειες πρέπει να μεταφέρετε… εκτός κρεβατοκάμαρας

Η αϋπνία είναι ένα φαινόμενο των καιρών, και μόλις ξεκινήσει είναι πολύ δύσκολο να την αποφύγετε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περνάτε ώρες στο κρεβάτι βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή ή σερφάροντας στο διαδίκτυο και ελπίζετε να σας πάρει κάποια στιγμή ο ύπνος. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι «απαγορευμένα» να τα κάνετε στο κρεβάτι. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά.

Αποφύγετε τις ηλεκτρονικές συσκευές
Μην χρησιμοποιείτε τίποτα με οθόνη, όπως υπολογιστές, κινητά, τηλεόραση, όταν είστε στο κρεβάτι. Και κυρίως μη φέρνετε τη δουλειά σας στην κρεβατοκάμαρα. Διότι, μελέτες υποστηρίζουν, ότι εάν δουλεύετε στο κρεβάτι αποδυναμώνεται η συσχέτιση μεταξύ κρεβατοκάμαρας και ύπνου. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας
Αν είστε ξαπλωμένοι για περισσότερο από 20 λεπτά, και δεν σας παίρνει οι ύπνος, τότε σηκωθείτε, και πηγαίνετε κάπου αλλού. Ιδανικά βγείτε από το υπνοδωμάτιο, ή τουλάχιστον σηκωθείτε από το κρεβάτι, και κάντε κάτι χαλαρωτικό.

Σταματήστε να ελέγχετε τι ώρα είναι
Όταν είστε ξαπλωμένοι και δεν σας παίρνει ο ύπνος, δεν χρειάζεται να κοιτάτε συνέχεια την ώρα, γιατί με αυτόν τον τρόπο απασχολείτε το μυαλό σας και δεν ηρεμείτε. Αντ αυτού προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να διώξετε όλες τις αρνητικές σκέψεις και θα διαπιστώστε ότι θα κοιμηθείτε πιο γρήγορα, από τις προηγούμενες νύχτες.

Μη χουζουρεύετε
Καλό είναι να μην περνάτε ώρες στο κρεβάτι, ενώ έχετε ήδη ξυπνήσει. Εάν λοιπόν, είστε από εκείνους που προσπαθούν να ξεκλέψουν λίγη ώρα ύπνου, το μόνο που θα πετύχετε είναι να νιώθετε όλη την υπόλοιπη ήμερα κουρασμένοι. Άρα, μη βάζετε το ξυπνητήρι σας πιο μπροστά από ότι είναι να σηκωθείτε, αλλά ρυθμίστε το ακριβώς την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε.

Πηγή: jenny.gr