7 συμβουλές για να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, χωρίς να τα καταστρέφετε!

7 συμβουλές για να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, χωρίς να τα καταστρέφετε!

Το πιστολάκι είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, πρέπει όμως να ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά. Δες πως πρέπει να το χρησιμοποιείς για να έχεις πάντα υπέροχα και όχι ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Αποφύγετε  την υπερβολική θερμότητα
Η υπερβολική θερμότητα δεν συνδέεται με την αποτελεσματικότητα. Προτιμήστε ένα πιστολάκι που θα έχει σκάλες για να μπορείτε εσείς να ρυθμίζετε την θερμότητα ή και να την κλείνετε για να δίνετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά με τον κρύο αέρα.

Κρατήστε το πιστολάκι σε απόσταση
Να κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση 20-30 εκατοστών από το κεφάλι σας και να  μην εστιάζετε σε ένα μόνο σημείο του κεφαλιού.

Φορά από τη ρίζα προς τις άκρες
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη φθορά της τρίχας είναι να στεγνώνετε πάντα με φορά από τη ρίζα προς τις άκρες

Νωπά μαλλιά

Πολλές φορές επειδή βιάζεστε στεγνώνετε τα μαλλιά αμέσως μετά το λούσιμο. Λάθος! Πρέπει πρώτα να απορροφήσετε τα πολλά νερά με πετσέτα και αφού θα είναι νωπά να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι.

Κίνηση στα μαλλιά
Με μία βούρτσα ή με το ελεύθερο χέρι σας χτενίζετε τα μαλλιά σας διαρκώς προκειμένου να μην χτυπάει το ίδιο σημείο στην τρίχα ο καυτός αέρας από το πιστολάκι.

Χρήση μία φορά την εβδομάδα
Το σωστό είναι να χρησιμοποιείτε πιστολάκι για το στέγνωμα των μαλλιών μία φορά την εβδομάδα ή τουλάχιστον δύο. Είναι προφανές ότι η συχνή χρήση ταλαιπωρεί τις τρίχες.

Ειδικά προστατευτικά σπρέι
Μπορείτε να βάζετε ειδικό σπρέι στα μαλλιά πριν το στέγνωμα, καθώς αυτό δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από τα μαλλιά το οποίο προφυλάσσει από την θερμότητα προστατεύει από την υγρασία.