Αυτή η γυναίκα έκανε μόνο μια αλλαγή στη διατροφή της και κατάφερε να χάσει 42 κιλά

Αυτή η γυναίκα έκανε μόνο μια αλλαγή στη διατροφή της και κατάφερε να χάσει 42 κιλά

Πώς αλλάζει ο άνθρωπος, αν το θέλει!

«Εντάξει, απλά είμαι λιγάκι παχουλή παραπάνω» έλεγε στον εαυτό της η Sandra Redwine προσπαθώντας να δικαιολογήσει το βάρος της.

Η Shandra πριν την μεγάλη της αλλαγή, ζύγιζε 117 κιλά. Σήμερα, 75. Και αυτό είναι κάτι που κατέκτησε με επιμονή. Πριν από 2 μήνες, η Shandra πόζαρε στον φακό με το νυφικό της φόρεμα που είχε θαμμένο στην ντουλάπα της από το γάμο της. Πέντε χρόνια μετά, το σώμα της δείχνει εντελώς διαφορετικό.

Η Shandra ξεκίνησε το ταξίδι της απώλειας βάρους με μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης.

«Τα πρώτα 28 κιλά τα έχασα μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων. Κατανάλωνα 1.200 θερμίδες ημερησίως.

Αυτό που έκοψα εντελώς από το διαιτολόγιό μου ήταν τα επεξεργασμένα τρόφιμα». Τρώγοντας πραγματικά ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό της, χωρίς «κακά» λιπαρά και προσθήκη ζάχαρης, μπόρεσε σιγά σιγά να αλλάξει τον μεταβολισμό της. Χωρίς αυστηρή δίαιτα κατάφερε να δει τεράστια διαφορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

To αλλο μυστικό της επιτυχίας της Sandra ήταν η αερόβια άσκηση. Η γυμναστική τόνωσε την αυτοπεποίθησή της και η ίδια άρχισε να καίει περισσότερες θερμίδες.

13 κιλά ακόμα κατάφεραν να απομακρυνθούν με κετογονική δίαιτα. Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείται περιορίζει κατά πολύ την κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεϊνών και έμφαση δίνεται σε λιπαρές τροφές.

Σκοπός της δίαιτας αυτής είναι η χρήση του λίπους σαν κύριο καύσιμο για τον οργανισμό, αντί της γλυκόζης.

Η κετογονική δίαιτα βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε καλά λιπαρά (μονοακόρεστα, πολυακόρεστα), όπως πχ. ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, λιπαρά ψάρια.

Απαγορευτικές τροφές της κετογονικής δίαιτας είναι τα γλυκά, η ζάχαρη,  τα όσπρια, τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα αμυλούχα λαχανικά και πολλά φρούτα.

Όλη η μεταμόρφωση της Sandra έχει ένα μεγάλο μυστικό. Αυτό δεν βρίσκεται στα σνακ που πέταξε από τα ντουλάπια της ή στον ιδρώτα που έχυσε στο γυμναστήριο. Ολη η αλλαγή, όπως δηλώνει η ίδια, ήταν προιόν «πνευματικής δουλειάς». Η δύναμη του στόχου είναι καταλυτική, μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Η κάθε μέρα έχει ξεχωριστή σημασία στο ταξίδι της προσπάθειας και ο προορισμός θα μας κάνει να ξεπερνάμε τα εμπόδια.

Πηγή: bovary.gr