Τζάστιν Τριντό: Ο Καναδός πρωθυπουργός που ξετρελαίνει τις γυναίκες!

Τζάστιν Τριντό: Ο Καναδός πρωθυπουργός που ξετρελαίνει τις γυναίκες!

Μόλις 44 ετών, εμφανίσιμος, χαρισματικός, επικοινωνιακός ο Τζάστιν Τριντό ξέρει να χειρίζεται τα νέα μέσα και έχει μάστερ στη δημιουργία brand name. Ενώ οι δυτικοί ηγέτες χάνουν σταδιακά τη δημοφιλία τους και τα ερείσματα στο λαό, ο καναδός πρωθυπουργός βρίσκεται σε αξιοζήλευτη θέση, αφού τίποτα δεν φαίνεται να βάζει τέλος στο μήνα του μέλιτος με το εκλογικό σώμα. Για τον Τριντό η πρωθυπουργία δεν σημαίνει τη λήψη αποφάσεων κεκλεισμένων των θυρών αλλά την άμεση και διαρκή επαφή με τους ψηφοφόρους. Γι᾽ αυτό ακόμα και σήμερα σαν να βρίσκεται στο μέσο προεκλογικής καμπάνιας διασχίζει τον Καναδά από άκρη σε άκρη, εκφωνεί ομιλίες, εμφανίζεται παντού, βγάζει σέλφι, σκορπά τη γοητεία του.

Τζάστιν Τριντό: Ο Καναδός πρωθυπουργός που ξετρελαίνει τις γυναίκες!
Άλλωστε τα φώτα της δημοσιότητας τον ακολουθούν από την γέννησή του που μεταδόθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς του Καναδά σαν εθνικό γεγονός, αφού ήταν ο πρωτότοκος γιος του τότε θρυλικού πρωθυπουργού Πιέρ Έλιοτ Τριντό. Μάλιστα ήταν μόλις τριών μηνών, όταν ο Ρίτσαρντ Νίξον, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Οττάβα προέβλεψε πως το βρέφος θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Και ενώ αρχικά πήρε αποστάσεις από την πολιτική σπουδάζοντας παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και δουλεύοντας ως δάσκαλος, μετά το θάνατο του πατέρα του εκλέχτηκε βουλευτής και πολύ γρήγορα ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Τζάστιν Τριντό: Ο Καναδός πρωθυπουργός που ξετρελαίνει τις γυναίκες!
Μείωσε τη φορολογία για τη μεσαία τάξη αυξάνοντας ταυτόχρονα τους φόρους στα υψηλότερα εισοδήματα, δέχτηκε στον Καναδά 25.000 πρόσφυγες από τη Συρία και υποσχέθηκε την αύξηση των κρατικών δαπανών για δημόσιες υποδομές. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Στίβεν Χάρπερ που είχε αρνηθεί να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος ο Τριντό έκανε αισθητή την παρουσία του Καναδά στην διάσκεψη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή δεσμευόμενος να λάβει μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Δηλώνει περήφανος φεμινιστής και τάσσεται υπέρ των αμβλώσεων υποστηρίζοντας πως δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να νομοθετεί τι θα κάνουν οι γυναίκες με το σώμα τους.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε για τον μεγάλο αριθμό γυναικών στην νέα του κυβέρνηση έδωσε την αποστομωτική απάντηση πως πλέον βρισκόμαστε στο 2015. Καταδίκασε την απαγόρευση του νικάμπ στις μουσουλμάνες γυναίκες που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες ενώ πιο αμφιλεγόμενη υπήρξε η δέσμευσή του για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Τζάστιν Τριντό: Ο Καναδός πρωθυπουργός που ξετρελαίνει τις γυναίκες!
Προς το παρόν ο Τριντό φαίνεται να παίζει χωρίς αντίπαλο με το 58% των Καναδών να εκφράζει σε πρόσφατη δημοσκόπηση την ικανοποίησή του για τον τρόπο διακυβέρνησης. Το μέλλον και οι δύσκολες αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει είναι εκείνο που θα καθορίσει αν διαθέτει γνήσια στόφα ηγέτη ή αν τελικά είναι πολύ καλός για να είναι αληθινός.