Έχετε λεπτή τρίχα; 6 συμβουλές που μπορούν πραγματικά να σας σώσουν

Έχετε λεπτή τρίχα; 6 συμβουλές που μπορούν πραγματικά να σας σώσουν
sexy blondie woman washing hair in shower

Γονίδια, άγχος, ατμοσφαιρική ρύπανση. Όποιοι και εάν είναι οι λόγοι, πολλές γυναίκες έχουν λεπτή τρίχα και μαλλιά χωρίς όγκο που δείχνουν σαν μην έχουν ζωή.

Αν είστε και εσείς από εκείνες που το πρωί λούζονται, αλλά μέχρι το τέλος της ημέρας τα μαλλιά τους δείχνουν ξανά χάλια, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που σίγουρα μπορούν να σας βοηθήσουν να μπείτε στον… σωστό δρόμο.

Τι θα πρέπει να κάνετε (ή να μην κάνετε):

Λουστείτε κάθε μέρα

Επιλέξετε σαμπουάν για όγκο και επικεντρωθείτε στις ρίζες σας για μην γίνουν ξερές οι άκρες των μαλλιών σας.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα

Τι χρειάζεται σίγουρα μία γυναίκα με λεπτή τρίχα στη ζωή της; Πρώτον, ένα σπρέι για όγκο που θα ψεκάσετε σε φρεσκολουσμένα μαλλιά. Δεύτερον, ένα σπρέι με θαλασσινό νερό, το οποίο θα δώσει υφή, όγκο και ζωή στα μαλλιά σας.

hair woman bath

Αφήστε την βούρτσα

Αφού χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα που αναφέραμε, στεγνώστε μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σας και χρησιμοποιήστε την βούρτσα σας μόνο όταν έχουν σχεδόν στεγνώσει και κυρίως στις άκρες σας. Το υπερβολικό βούρτσισμα από την αρχή μπορεί να κάνει τα μαλλιά να χάσουν τελείως τον όγκο τους.

Πάρτε ρόλεϊ

Η εικόνα μοιάζει παλιομοδίτικη, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Βάλτε μερικά στην κορυφή του κεφαλιού, μόλις στεγνώσετε τα μαλλιά σας και βγάλτε τα λίγο πριν βγείτε από την πόρτα, για να αποκτήσετε τον όγκο που χρειάζεστε.

hair rollers

Επιλέξετε το σωστό κούρεμα

Τα κουρέματα σε ίσια, αυστηρή γραμμή είναι προτιμότερα από εκείνα με φιλάρισμα. Ένα μακρύ καρέ σε ίσια γραμμή θα ήταν ιδανικό, αφού αποτελεί παράλληλα και την απόλυτη τάση της χρονιάς. Ζητήστε τη συμβουλή ενός κομμωτή που εμπιστεύεστε και φυσικά μην ξεχνάτε να κουρεύεστε συχνά.

Επιλέξτε και το σωστό χρώμα

Ανεξάρτητα με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, μερικές ανταύγειες ή ένα μπαλαγιάζ θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν περισσότερο ζωντανά. Μην αμελείτε μόνο την φροντίδα τους με ειδικά προϊόντα, ανάλογα με το χρώμα που θα επιλέξετε.

Πηγή: huffingtonpost.gr