10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

Η αλογοουρά είναι και πάλι στη μόδα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην κάνει ένα δυνατό come back αφού είναι μία εύκολη, πρακτική και όμορφη λύση για ένα στιλάτο αποτέλεσμα! Επειδή, όμως, ακόμα και το πιο απλό χτένισμα μπορεί ν’ αναδειχθεί με λίγες «έξυπνες» κινήσεις, δείτε κάποια tips που θα απογειώσουν- κυριολεκτικά- την αλογοουρά σας…

1. Για ένα σικ αποτέλεσμα

10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

Μπορείτε να πετύχετε ένα σικ αποτέλεσμα ισιώνοντας το μαλλί και κρύβοντας το λαστιχάκι με μία μεγάλη τούφα. Απλώς περάστε την γύρω από την βάση της αλογοουράς, στερεώστε τη στο κάτω μέρος με ένα απλό τσιμπιδάκι που δεν θα φαίνεται και…μπλοφάρετε!

2. Αλογοουρά-κόμπος

10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

Χωρίστε τα μαλλιά σε τρία μέρη και αφήστε κάποια τουφάκια δεξιά και αριστερά. Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σταθεροποιητικό σπρέι για να μην σας πετάνε τα τουφάκια. Έπειτα, τα δένετε κόμπο πάνω από το λαστιχάκι και περνάτε τις άκρες τους από την κάτω μεριά για να μην φαίνονται, στερεώνοντάς τα με ένα τσιμπιδάκι! Τόσο απλό!

3. Σταυρωτή αλογοουρά

10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

Χωρίζετε τα μαλλιά σας σε τρία μέρη, δεξιά, αριστερά, μπροστά και πίσω. Για έξτρα όγκο, τα κρεπάρετε και μετά πιάνετε σε χαμηλή κοτσίδα τα πίσω μαλλιά. Μετά, περνάτε την αριστερή τούφα διαγώνια στη δεξιά μεριά και αντίστοιχα, την δεξιά τούφα διαγώνια στην αριστερή μεριά. Τα τυλίγετε γύρω από το λαστιχάκι έτσι ώστε να το καλύπτουν και τα πιάνετε με ένα τσιμπιδάκι από κάτω.

4. Χρησιμοποιείστε ένα τσιμπιδάκι-πεταλούδα

10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

Λογικά θα θυμάστε τα τσιμπιδάκια-πεταλούδες από τα παιδικά σας χρόνια. Αν δεν έχετε εσείς, σίγουρα θα έχει η κόρη σας! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βάλετε το τσιμπιδάκι στη βάση της αλογοουράς, έπειτα να κρεπάρετε λίγο τα μαλλιά από το κάτω μέρος τους και να βάλετε λίγη λακ. Έτσι, η αλογοουρά σας θα ανέβει στα… ουράνια!

5. Δώστε όγκο με dry shampoo

Αν θέλετε να δώσετε ένα πιο νεανικό και φρέσκο look στην αλογοουρά σας μπορείτε να βάλετε dry shampoo, με έμφαση στις ρίζες. Μετά, πιάστε ψηλά τα μαλλιά, πάρτε ένα τουφάκι και περάστε το πάνω από το λαστιχάκι και κρεπάρετε τα μαλλιά δημιουργώντας όσο όγκο θέλετε. Προσοχή: μην τα χτενίσετε στο τέλος, γιατί θα το ατίθασο στυλ θα χαλάσει!

6. Αλογοουρά με επίπεδα

10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

Για ένα χτένισμα που δεν πρόκειται να χαλάσει ακόμα και αν πάτε γυμναστήριο, πιάστε όλα σας τα μαλλιά σε μικρές αλογοουρές, ξεκινώντας από ψηλά.. Με τον τρόπο αυτό, τα τουφάκια θα μείνουν στη θέση τους και δεν θα σας ενοχλούν.

7. Βουρτσίστε τα μαλλιά προς τα κάτω

10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

Αν θέλετε να δώσετε στην αλογοουρά σας κι άλλο όγκο, βουρτσίστε τα μαλλιά με το κεφάλι προς τα κάτω πριν τα πιάσετε ψηλά. Μπορείτε ακόμα να ψεκάσετε τη βούρτσα με λίγη λακ για να κρατήσει περισσότερο το χτένισμα!

8. Κοτσίδα σαν… γιρλάντα

10 μυστικά για τέλειες κοτσίδες!

Θα χρειαστείτε απλώς μία χτένα και τρία λαστιχάκια. Πιάστε κανονικά τα μαλλιά σας σε μία ψηλή κοτσίδα και, στη συνέχεια, χωρίστε την σε δύο (ή και περισσότερα, αν τα μαλλιά σας είναι μακριά) τμήματα. Πριν βάλετε το λαστιχάκι στο τέλος κάθε τμήματος μαλλιών χτενίστε το με μια χτένα ανάποδα για να «φουσκώσει» (δείτε τα νούμερα 3 και 4 της φωτογραφίας).

9. Μην στεγνώσετε εντελώς τα μαλλιά

Το ιδανικό tip για μία χαμηλή αλογοουρά είναι να μην στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Ωστόσο, επειδή τα κρύα άρχισαν και αυτό μπορεί να σας κοστίσει την υγεία σας, προτιμήστε να τα αφήσετε λίγο βρεγμένα ή νωπά. Μετά χτενίστε τα, απλώστε λίγο τζελ για φορμάρισμα και πιάστε τα κοτσίδα χαμηλά στον αυχένα.

Η αλογοουρά αποτελεί την τέλεια λύση για τις γυναίκες που δεν «πιάνουν» πολύ τα χέρια τους στο χτένισμα και θέλουν να δείχνουν περιποιημένες όλη μέρα. Γι’ αυτό, επιλέξτε όποιο χτένισμα ταιριάζει στο στυλ σας και τολμήστε το άφοβα.

10. Για τις πιο τολμηρές…

…αφήστε τα μαλλιά άλουστα για μια μέρα! Ίσως σας φαίνεται περίεργο, αλλά καλό θα είναι να επιχειρήσετε την αλογοουρά μία μέρα αφού έχετε λούσει τα μαλλιά σας. Κι αυτό, γιατί η λιπαρότητα που θα δημιουργηθεί, θα βοηθήσει την κοτσίδα να κρατήσει περισσότερο, χωρίς να πετάνε τουφάκια από δω και από εκεί!

Πηγή: mama365.gr