Το πρόγραμμα διατροφής 2 εβδομάδων της Δωροθέας Μερκούρη -Τι αποφεύγει να τρώει

Το πρόγραμμα διατροφής 2 εβδομάδων της Δωροθέας Μερκούρη -Τι αποφεύγει να τρώει

Η ομορφιά και η γοητεία της Δωροθέας Μερκούρη είναι αδιαμφισβήτητη.

Η «Ελληνίδα Σοφία Λόρεν», όπως έχει χαρακτηριστεί, πόζαρε στο εξώφυλλο γνωστού περιοδικού και μίλησε για τις διατροφικές της συνήθειες.

Η ηθοποιός, που φέτος δοκίμασε τις χορευτικές της ικανότητες στο «Dancing with the Stars» είχε πρόσφατα γενέθλια. «Αγαπώ την ηλικία μου και όλα αυτά τα χρόνια έμαθα ότι ο πρώτος στόχος μου είναι να είμαι σε καλή φόρμα» σημείωσε στο προφίλ της στο Instagram.

H Δωροθέα Μερκούρη μίλησε στο περιοδικό Shape και αποκάλυψε τι κάνει για 2 εβδομάδες για να επανέλθει στα κιλά της.

«Η καθημερινή μου άσκηση είναι η yoga. Εδώ και 18 χρόνια. Κάνω μόνη μου, αλλά και ομαδικό μάθημα. Κάθε πρωί ξυπνάω και πηγαίνω στο μάθημά μου. Θα πάω και για ένα γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο. Και όταν είμαι στην Ιταλία, κάνω gyrotonic» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οταν βλέπω στη ζυγαριά ότι έχω ξεφύγει κλείνω το στόμα μου για 2 εβδομάδες, Κόβω το ψωμί, τρώω περιορισμένα φρούτα και ακολουθώ συνήθως λίγο πιο πρωτεϊνική διατροφή, δηλαδή σαλάτα-κοτόπουλο. Και το βασικότερο, ασκούμαι περισσότερο. Με φοβίζουν τα παραπανίσια κιλά» εξηγεί στο περιοδικό.

Οσο για το τι κάνει και διατηρείται σε πολύ καλή φόρμα, η Δωροθέα Μερκούρη εξηγεί: «Δεν τρώω πολύ, αυτό με σώζει. Τώρα πια, μετά τα 40, αποφεύγω τις τυρόπιτες και γενικότερα τις σφολιάτες. Τα τηγανητά είναι στο πρόγραμμα, αλλά αν τα φτιάξω εγώ. Και επειδή είμαι Ιταλίδα, λατρεύω τα ζυμαρικά, αλλά σε μικρές ποσότητες, χωρίς κρέμες και βούτυρα γιατί, ούτως ή άλλως, οι Ιταλοί δεν τα τρώνε έτσι. Η λογική μου είναι να πεινάω λίγο στο τέλος κάθε γεύματος».

Πηγή: bovary.gr

Close