Με ημερομηνία λήξης! Να γιατί πρέπει να πετάς τα παλιά σου σουτιέν

Με ημερομηνία λήξης! Να γιατί πρέπει να πετάς τα παλιά σου σουτιέν

Ήξερες πως το αγαπημένο σου σουτιέν έχει κι αυτό ημερομηνία λήξης;

Η επιλογή του σουτιέν δεν είναι εύκολη υπόθεση κυρίως για τις γυναίκες με πλούσιο μπούστο. Γι’ αυτό και είναι λογικό να «κολλάμε» σε ένα – δύο προϊόντα επιλέγοντας να τα φοράμε συνέχεια ακόμα και αν τα συρτάρια μας φιλοξενούν τουλάχιστον 10 ακόμα κομμάτια.

Να που, όμως, αποδεικνύεται τεράστιο λάθος να διστάζουμε να αποχωριστούμε τον αγαπημένο μας στηθόδεσμο. Κι αυτό διότι το «αγαπημένο» δεν είναι πάντα «κατάλληλο».

Τα σουτιέν μας φθείρονται εξαιρετικά εύκολα λόγω της καθημερινής τους χρήσης. Δυστυχώς, όμως, πολλές από εμάς εξακολουθούμε να τα φοράμε ακόμα και όταν πλέον… δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Πότε ένα σουτιέν κρίνεται ως «ακατάλληλο»;

Ας πάρουμε σαν δεδομένο πως έχει βρει το σουτιέν που καλύπτει και στηρίζει σωστά το στήθος σου. Είναι κατασκευασμένο από υλικό που σε καλύπτει, ενώ από την πρώτη στιγμή λάτρεψες τη φόρμα του. Πώς θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς;

Ζώνη που «τεντώνεται»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο δείγμα πως το συγκεκριμένο εσώρουχο έχει φθαρεί είναι όταν η ζώνη του τεντώνεται, όταν δηλαδή χωρούν μεταξύ του σουτιέν και της πλάτης σου περισσότερα από τρία δάχτυλα.

Πλάτη που… σηκώνεται

Η σηκωμένη πλάτη αποτελεί κι αυτή δείγμα πως το σουτιέν σου δεν καλύπτει πια τις ανάγκες σου.

Το πίσω μέρος του θα πρέπει να είναι σε ίσια γραμμή και να μην παίρνει κλίση προς τα πάνω, διαφορετικά ούτε τη στήριξη που χρειάζεσαι θα σου προσφέρει, ούτε θα σου εξασφαλίσει ένα αισθητικά ωραίο αποτέλεσμα.

Ράντες δίχως ελαστικότητα

Τέλος, προσοχή χρειάζεται και με τις ράντες. Όταν χάσουν την ελαστικότητά σου, «πληγώνουν» το δέρμα στους ώμους σου και παύουν να στηρίζουν σωστά το στήθος σου.

Μήπως μια εκκαθάριση στα συρτάρια και τις ντουλάπες σου κρίνεται απαραίτητη;

Πηγή: womenonly.gr