Διάσημος σεφ αποκαλύπτει τα τρία απλά πράγματα που τον βοήθησαν να χάσει 76 κιλά!

Διάσημος σεφ αποκαλύπτει τα τρία απλά πράγματα που τον βοήθησαν να χάσει 76 κιλά!

Oταν στην καθημερινότητά σου κάνεις αυτό που αγαπάς, έχεις την δύναμη να καταφέρεις τα πάντα: να υλοποιήσεις κάθε σου στόχο και να αλλάξεις ό,τι δεν σε ικανοποιεί στη ζωή σου.

Ο διακεκριμένος σεφ Τom Kerridge δεν έχει κατακτήσει μόνο αστέρια Michelin, τηλεοπτική καριέρα και μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Η μεγαλύτερη κατάκτηση της ζωής του είναι το ότι κατάφερε να αλλάξει τον εαυτό του και να απαλλαγεί από περιττά κιλά που πλήγωναν την αυτοπεποίθησή του.

Ο σεφ έφτασε στο σημείο να ζυγίζει 190 κιλά: εκεί κατάλαβε ότι δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια, έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό. Και το έκανε.

Μολις μπήκε στη δεκαετία των 40, άρχισε να κάνει μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής του και κατάφερε να χάσει 76 κιλά. Είναι πλέον 44 ετών και έχει «εγκαινιάσει» μια άλλη ζωή. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sunday Times, ο Tom Κerridge αποκάλυψε τα τρία πολύ απλά πράγματα που τον βοήθησαν να χάσει σταδιακά τα κιλά που τον (επι)βάρυναν.

Ο σεφ έκοψε τους υδατάνθρακες και το αλκοόλ και ξεκίνησε το κολύμπι.

Όντας ιδιοκτήτης pub, δεν μπορούσε να μην είναι καλός «δοκιμαστής»: έτσι κατανάλωνε τροφές που άφηναν πίσω τους θερμίδες που δύσκολα καίγονταν.

Επιπλέον, το αλκοόλ ήταν κύριος υπεύθυνος της επιβράδυνσης του μεταβολισμού του και της καύσης του λίπους.

cheftomkerridge/ Instagram

Το κολύμπι ήταν η άσκηση που τον βοήθησε να μπει σιγά σιγά σε φόρμα.

Σε συνέντευξή του στο The Telegraph δήλωσε: «Το ξυπνητήρι μου χτυπούσε στις 6 και τέταρτο και πήγαινα κατευθείαν στην πισίνα» (σσ. σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το κολύμπι μπορεί να κάψει ακόμα και 600 θερμίδες την ώρα -ανάλογα με την ένταση).

Ο σεφ κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και συνεχίζει.

«Μου αρέσουν πλέον τα μήλα και τα σταφύλια για σνακ» σημειώνει στο «The Telegraph».

Πηγή: bovary.gr