Ο κανόνας του ενός λεπτού που, αν εφαρμόσεις κάθε πρωί, θα ξεκινάς τη μέρα σου χαρούμενη!

Ο κανόνας του ενός λεπτού που, αν εφαρμόσεις κάθε πρωί, θα ξεκινάς τη μέρα σου χαρούμενη!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το πιο δύσκολο κομμάτι μιας μέρας είναι το ξεκίνημά της. Πράγματι, πολλές φορές ξυπνάς με κακή διάθεση και ελάχιστη ενέργεια, αλλά (τις περισσότερες φορές) αυτό ανατρέπεται στη διάρκεια της ημέρας και τελικά αφήνεις ολοκληρωτικά πίσω την αρχική σου διάθεση.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η καλή διάθεση συνδέεται με την παραγωγικότητα. Συγκεκριμένα, η ειδικός σε θέματα ψυχολογίας και ευτυχίας Gretchen Rubin, προκρίνει τον κανόνα του ενός λεπτού ως ιδανικό τρόπο να ξεκινάς την ημέρα σου παραγωγικά.

Τι ακριβώς προβλέπει;
Πριν ξεκινήσεις τις σημαντικές δραστηριότητες της ημέρας, κάνε όσα πράγματα μπορούν να χωρέσουν στη διάρκεια ενός λεπτού. Δηλαδή, δίπλωσε τα ρούχα που έχεις αφήσει στην καρέκλα, μάζεψε (και πέταξε) άχρηστους φακέλους λογαριασμών, βάλε το πιάτο του πρωινού σου στο πλυντήριο και ετοίμασε τα πράγματά σου για τη δουλειά.

Πώς αυτό επιδρά στην ψυχολογία;

Πολύ απλά, αισθάνεσαι ότι έκανες κάτι παραγωγικό και ότι έβαλες ήδη μερικά “τικ” στην to-do list σου. Έτσι νιώθεις πιο δραστήρια και το πρόγραμμά σου -αλλά τελικά και το σπίτι σου- γίνονται λιγότερο χαοτικά-  η καινούρια μέρα δε σου φαίνεται πια βουνό.

Πηγή: womantoc.gr