Ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε επιτέλους ότι το μεγαλύτερο άγχος σε κάθε γάμο, το περνάνε οι ίδιοι οι καλεσμένοι. Ποιο στρες της νύφης; Το στρες το βιώνει ο ανυποψίαστος-στην κυριολεξία-καλεσμένος, ο οποίος δεν έχει ιδέα τι δώρο να προσφέρει στους νεόνυμφους.

Την επιλογή ενός δώρου για ένα γάμο καθορίζουν πολλοί παράγοντες με τον κυριότερο να είναι πόσο κοντινή σχέση έχεις με το ζευγάρι. Αυτό δεν θα καθορίσει απαραίτητα το ποσό που θα ξοδέψεις, αλλά τον χρόνο που θα αφιερώσεις για να ανακαλύψεις το δώρο που ταιριάζει στην περίσταση. Ακόμη, μπορείς να λάβεις υπόψιν σου και άλλους παράγοντες όπως το αν θα το προσφέρετε μαζί με κάποια στενή κοινή σας φίλη ή με τον/την σύντροφό σου.

Βρες παρακάτω δώρα για όλα τα βαλάντια, τα οποία θα μείνουν σίγουρα αξέχαστα στο ζευγάρι αφού εκτός από ευφάνταστα και εντυπωσιακά είναι και ιδιαιτέρως χρήσιμα.

Για τους ψαγμένους 
Πόσο μοναδικό δώρο είναι να προσφέρεις στο ζευγάρι την καδραρισμένη αποτύπωση των άστρων την ημέρα που γνωρίστηκαν ή που έδωσαν το πρώτο τους φιλί; Τόσο που ίσως μαζί με τη δική τους παραγγελία, παραγγείλεις και ένα για εσένα αφού το κόστος του συγκεκριμένου δώρου είναι αρκετά προσιτό. (αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όμως μπορείς να το παραγγείλεις εύκολα απο το εξωτερικό)

Για όσο-ακόμη-ο έρωτας περνά από το στομάχι 
Ξύλο κοπής με τα μονογράμματα του ζευγαριού ή μήπως πετσέτες μπάνιου που θα ζητήσεις να έχουν τα αρχικά τους πάνω; Τα “προσωποποιημένα” δώρα είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις αυτή την περίδο και σίγουρα αφήσουν καλή εντύπωση γιατί δίνουν την αίσθηση της μοναδικότητας.

Για τους λάτρεις του καφέ
Το καλύτερο δώρο που έχεις να κάνεις σε ένα ζευγάρι είναι να τους χαρίσεις “κεφάτα πρωινά”. Ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι μια καφετιέρα η οποία θα συμβάλλει κατά πολύ στο να ξεκινά με καλή διάθεση η μέρα, αφού δίνει αφορμές για φιλιά στον πάγκο της κουζίνας όσο ετοιμάζεται ο καφές. Ασε που περνάει άνετα και για high end διακοσμητικό.

Για τους κλασικούς
Κάποια δώρα, όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες τάσεις και αν αλλάξουν, θα μείνουν αναλλοίωτα κομψά. Ένα πορσελάνινο σετ τσαγιού θα είναι πάντα η καταλληλότερη επιλογή για το ζευγάρι που του αρέσει η φινέτσα.

Good vibes only 
Τα κεριά να έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά μας και για την ακρίβεια αποτελούν ένα πανέξυπνο δώρο αν το συνδυάσεις με μια κάρτα που θα λέει “Για να κρατήσετε τη φλόγα του έρωτά σας ζωντανή”. Και στιλ και συμβολική αξία, πέτυχες διάνα σα να λέμε. Αν θέλεις να κάνεις το statement σου, υπάρχουν και επιλογές κεριών που “φωνάζουν” την τιμή τους.

Για όσους πἀνε παντού μαζί
Υψηλής ποιότητας και value for money, δεν είναι τυχαίο που οι πετσέτες θαλάσσης έχουν αγαπηθεί τρελά από τους instagrammers. Απορροφητικές και σε διάφορα σχέδια, είναι το τέλειο σετ δώρου για τους νεόνυμφους ειδικά για τους καλοκαιρινούς γάμους που συνήθως έπεται μήνας του μέλιτος σε παραθαλάσσιο προορισμό. Ξέρεις τώρα, ατελείωτα δειλινά, φωτογραφίες, “Love For Ever” στην άμμο και κάτι τέτοια.

Για τους λάτρεις του design
Βοήθησε το νεόνυμφο ζευγάρι να έχει απόλυτα ισορροπημένες επιρροές για το νέο του σπίτι και να εμπνευστεί από τη Βίβλο του Φενγκ Σούι ὠστε να δημιουργήσει ένα αρμονικό περιβάλλον για να ζήσει τον έρωτά του.

Για τους λάτρεις του κρασιού
Αν το ζευγάρι ξέρει τη διαφορά μεταξύ του merlot και του cabernet, τότε συγχαρητήρια στους ψαγμένους φίλους σου και συγχαρητήρια και σε εσένα γιατί μόλις βρήκες το ιδανικό δώρο που θα λατρέψουν. Η θήκη για κρασιά είναι ένα δώρο που βολεύει και εσένα, αφού δεν θα χάσεις την ευκαιρία να αυτοπροσκληθείς για ένα βράδυ οινογευσιγνωσίας στο σπίτι τους.

Το μικρο μου μπαρ
Η τελευταία λέξη της μόδας που ξαναγύρισε από το παρελθόν, το τρόλει μπαρ θα αγαπηθεί πολύ από το νέο ζευγάρι γιατί εκτός από ποτά μπορεί να φιλοξενήσει και βιβλία ή λουλούδια.

Για τους fitness junkies
Με το fitness να έχει γίνει τρόπος ζωής πολλών ανθρώπων, ένα μπλέντερ για smoothies είναι σίγουρα μια επιλογή που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φίλοι σου.

Για τους αγχωτικούς
Αν οι φίλοι σου έχουν μονίμως άγχος για το σκυλάκι τους που μένει πολλές ώρες μόνο του στο σπίτι, για το αν ξέχασαν τον θερμοσίφωνα ανοιχτό ή αν κάποιος έχει βάλει στο μάτι τα πολύτιμα αγαθά τους, τότε μια μικρή κάμερα ασφαλείας θα τους λύσει τα χέρια.

Για τους tech nerds
Θα έρθει κάποια στιγμή, που η πραγματικότητα θα χτυπήσει το ζευγάρι κατακούτελα. Θα είναι η στιγμή που η καθημερινότητα θα μοιάζει λιγότερο συναρπαστική. Τότε είναι η στιγμή για να εξερευνήσουν τη σχέση τους και σε άλλη διάσταση με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Για να κρατάνε στιγμές 
Αν το budget σου το επιτρέπει, βοήθησε τους αγαπημένους σου να κρατήσουν ζωντανές τις ξεχωριστές στιγμές τους από το ταξίδι του μέλιτος κάνοντάς τους δώρο μια μικρή φωτογραφική μηχανή. Ταξίδι του μέλιτος χωρίς φωτογραφίες στα social media γίνεται; Δεν γίνεται.
Για τους ταξιδιώτες
Το καλύτερο δώρο για όσους λατρεύουν τα ταξίδια είναι η σωστή βαλίτσα. Διάλεξε ένα χρώμα που ξεχωρίζει και κάνε στο ζευγάρι ένα δώρο που θα χρησιμοποιήσουν αμέσως κιόλας ήδη από το ταξίδι του μέλιτός τους.

Πηγή: marieclaire.gr