Πώς να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπο

Πώς να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπο

Αντηλιακό όλο τον χρόνο

Παρόλο που η χρήση του αντηλιακού είναι άμεσα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι, πολλοί δερματολόγοι προτείνουν να φοράμε όλο τον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο προστατεύεται το δέρμα από τον καρκίνο του δέρματος, αλλά και από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου που είναι από τις κύριες αιτίες για την εμφάνιση αυτών των κηλίδων.

Ταινίες καθαρισμού προσώπου

Οι ταινίες καθαρισμού, είτε είναι σπιτικές , είτε του εμπορίου είναι μια καλή λύση στο πρόβλημα. Αφού καθαρίσετε πολύ καλά το πρόσωπό σας, τοποθετήστε τις ταινίες στις περιοχές που έχουν μαύρα στίγματα(μύτη, πηγούνι, σαγόνι κ.τ.λ) και περιμένετε λίγα λεπτά για να τις τραβήξετε. Φροντίστε να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στο κουτί.

Μάσκα προσώπου με άργιλο

Άλλος ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα είναι οι μάσκες προσώπου που περιέχουν άργιλο. Συνήθως, τις εφαρμόζετε δύο φορές την εβδομάδα, καθώς η καθημερινή τους χρήση μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να έχετε αντίθετα αποτελέσματα. Φροντίστε να αποφύγετε την περιοχή των ματιών και των χειλιώνκαι αφού την εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας, συμβουλευτείτε τις οδηγίες για τον χρόνο που πρέπει να την αφήσετε να δράσει.

Συσκευή καθαρισμού προσώπου

Οι ηλεκτρικές βούρτσες καθαρισμού καθαρίζουν το δέρμα πιο βαθιά και το απαλλάσσουν από τα νεκρά κύτταρα. Βοηθούν στη σωστή απολέπιση, καθώς απομακρύνουν το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό να θυμηθείτε να φροντίζετε καλά την κεφαλή της βούρτσας, να την πλένετε μετά από κάθε χρήση και να αντικαθιστάτε καινούριο ανταλλακτικό κάθε μήνα. Ρωτήστε τον γιατρό σας πριν την προμηθευτείτε για να σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άφοβα.

Σπιτική συνταγή με γάλα και μέλι

Σε ένα ποτήρι γάλα προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά. Εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο, αφήστε το για 15 λεπτά να δράσει και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Είναι ένας καλός συνδυασμός που όχι μόνο, καταπολεμά τα μαύρα στίγματα, αλλά αφήνει και την επιδερμίδα λεία και απαλή.

Ενυδατική κρέμα

Επιλέξτε μια καλή ενυδατική κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματος σας. Φροντίστε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά για να ενυδατώνετε τις πάσχουσες περιοχές και να έχετε λεία επιδερμίδα.

Μην τα πειράζετε

To ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να αντισταθείτε στην παρόρμηση να τα ξύσετε ή να τα πιέσετε, γιατί θα ερεθίσετε την περιοχή και θα έχετε κόκκινα σημάδια.

Χρησιμοποιήστε αλόη

Η αλόη σε μορφή τζελ περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες Α,C και Ε που συμβάλλουν στην μείωση των μαύρων στιγμάτων. Η βιταμίνη Α επιταχύνει τη φυσική διαδικασία απολέπισης, ενώ η C και η E φωτίζουν την επιδερμίδα.

Πηγή: mama365.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ