Οκτώ πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ!

Οκτώ πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ!

Λατρεύεις τον καφέ; Αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να κάνεις… βήμα χωρίς αυτόν; Έχεις ταυτίσει τον καφέ με μια προσωπική ιεροτελεστία που τίποτα δεν μπορεί να τη διαταράξει;

Καταναλώνεις αρκετές ποσότητες καφέ στην καθημερινότητά σου και είσαι από εκείνους που κοροϊδεύουν τα new age “ροφήματα καφέ”; Καλώς ήρθες στο club! Είμαστε πολλές και είμαστε δυνατές -ή τουλάχιστον ξύπνιες! Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, αυτό σημαίνει πως στον κάδο των απορριμάτων σου θα υπάρχουν αρκετοί χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ σε καθημερινή βάση. Μήπως να κάναμε κάτι γι’ αυτό; Βλέπεις, ο καφές, ακόμη και ο αποσταγμένος -δηλαδή χρησιμοποιημένος- έχει τόσες πολλές οικιακές χρήσεις, που ούτε θα φανταζόσουν ποτέ πόσο θαυματουργό συστατικό είναι για το σπίτι!

Άρχισε, λοιπόν, να συλλέγεις τους νωπούς κόκκους καφέ όταν τους βγάζεις από τη καφετιέρα ή την εσπρεσιέρα σου, γιατί σου έχω συγκεντρώσει εδώ μια σειρά από διαφορετικές περιστάσεις, στις οποίες θα κάνουν… θαύματα!

♦ Θέλεις να καθαρίσεις σκληρούς λεκέδες φαγητού από τα ταψιά και τις κατσαρόλες σου; Ρίξε μερικούς κόκκους στο σφουγγάρι με το υγρό απορρυπαντικό και τα σκεύη θα λάμψουν!

♦ Θέλεις να απομακρύνεις τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα σου; Ρίξε μια κουταλιά κόκκους στη σακούλα του κάδου απορριμάτων ή σε ένα πιατάκι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο. Ο καφές απορροφά τις μυρωδιές!

♦ Έχει στάξει φαγητό στην εστία της κουζίνας και τον πάγκο; Πασπάλισε τις επιφάνειες με λίγους κόκκους καφέ και τρίψε ελαφρά με το σφουγγάρι!

♦ Καθάρισες σκόρδο και κρεμμύδι για τη συνταγή σου και τώρα δεν μπορείς να “ξεφορτωθείς” τη μυρωδιά τους από τα χέρια σου; Τρίψε μερικούς κόκκους καθώς πλένεις τα δάχτυλα και τις παλάμες σου και θα τα καταφέρεις!

Οκτώ πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ!

♦ Θέλεις να καθαρίσεις το τζάκι σου από τη στάχτη του χειμώνα, αλλά “σηκώνονται” σύννεφα που σε πνίγουν; Ρίξε κόκκους καφέ πριν ξεκινήσεις και θα κρατήσουν τη σκόνη… προσγειωμένη!

♦ Η φίλη σου χάραξε με το δαχτυλίδι της το λατρεμένο ξύλινο coffee table σου; Ανάμειξε μία κουταλιά κόκκους καφέ με μία κουταλιά λάδι και πέρασε το μείγμα πάνω στη χαρακιά!

♦ Γεμίζει το μπαλκόνι σου μυρμηγκάκια; Πασπάλισε με λίγους κόκκους καφέ τα σημεία που έχεις εντοπίσει ως εισόδους μυρμηγκιών και απομάκρυνέ τα!

♦ Το σκανδαλιάρικο γατάκι σου προτιμά τις γλάστρες στο μπαλκόνι, παρά την τουαλέτα με τους αποσμητικούς κρυστάλλους του; Ανακάτεψε κόκκους καφέ με ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού και ρίξε το μείγμα στις γλάστρες σου!

Πηγή: tlife.gr