6 διακοσμητικές αλλαγές στην είσοδο του σπιτιού που δημιουργούν καλή εντύπωση με την πρώτη ματιά!

6 διακοσμητικές αλλαγές στην είσοδο του σπιτιού που δημιουργούν καλή εντύπωση με την πρώτη ματιά!

H διακόσμηση του σπιτιού μας μοιάζει με ψυχογράφημα: μπορεί να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όχι μόνο την αισθητική μας, αλλά και την ψυχολογία μας, τον τρόπο έκφρασή μας και την στάση ζωή μας.

Έτσι, ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια έχει την σημασία της. Έχετε σκεφτεί ποτέ τι εντύπωση μπορεί να προκαλεί στους καλεσμένους σας η είσοδος του σπιτιού σας;

Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική: όταν κάποιος επισκέπτεται το σπίτι μας, ουσιαστικά επισκέπτεται τον μικρόκοσμό μας και αυτός αξίζει να είναι προσεγμένος ως την τελευταία του λεπτομέρεια.

Αξίζει να επενδύσετε στη διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού, μεταμορφώνοντάς την με έξυπνες και συνάμα πρακτικές ιδέες. H είσοδος του σπιτιού δίνει την πρώτη αίσθηση στον καλεσμένο σας, δημιουργεί ατμόσφαιρα. Οι περισσότεροι αφήνουν στην είσοδο του σπιτιού προσωπικά αντικείμενα (παπούτσια, κλειδί, κάποιο πανωφόρι, μια τσάντα).Έχουν απλά ένα χαλάκι και κανένα άλλο ίχνος στιλ.

Ακολουθώντας τις παρακάτω ιδέες, θα δείτε το (αναξιοποίητο) χολ του σπιτιού να γίνεται ένας πρακτικός χώρος που δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο σπίτι.

Ποιες διακοσμητικές παρεμβάσεις μπορείτε να κάνετε στην είσοδο του σπιτιού σας για να της δώσετε χαρακτήρα; Τα διακοσμητικά αξεσουάρπου ακολουθούν δίνουν ιδέες:

1) Ένας εντυπωσιακός καθρέπτης: Είναι η λεπτομέρεια που μπορεί να δώσει χαρακτήρα στο χολ σας χωρίς προσπάθεια. Ένας εντυπωσιακός καθρέπτης είναι το διακοσμητικό αξεσουάρ που βλέπουμε σε κάθε design σπίτι. Ο κατάλληλος καθρέπτης μπορεί να κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

2) Ένα έργο τέχνης: Ένας καλόγουστος πίνακας μπορεί να τραβήξει την προσοχή των καλεσμένων σας με πολύ θετικό τρόπο. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα επενδύοντας σε ένα έργο τέχνης, υπάρχει μια έξυπνη εναλλακτική ιδέα: να βάλετε σε κάδρο μια αγαπημένη σας αφίσα. Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές.

3) Δώστε στιλ στο μικρό τραπεζάκι: Ένα μικρό τραπεζάκι μπορεί να φανεί ιδιαίτερως χρήσιμο. Βάλτε φαντασία και κάντε το τραπεζάκι «σημείο αναφοράς» στο χολ σας.

4)  Δώστε έμφαση στο χαλί της εισόδου: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του. Μπορεί πραγματικά να δώσει άλλη αίσθηση στο χώρο σας.

5) Ενα ιδιαίτερο φωτιστικό: Το κεφάλι ψηλά! Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναφερθεί στην διακοσμητική δύναμη που κρύβεται σε ένα μοντέρνο φωτιστικό. Ένα φωτιστικό στην είσοδο αμέσως τραβά την προσοχή.

6) Λούλουδια, βιβλία, περιοδικά. Ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα:  Ενας ζεστός και φιλόξενος χώρος μπορεί να δημιουργήσει θετική εντύπωση ακόμα κι αν δεν έχει τίποτα ακριβό και εντυπωσιακό. Η ατμόσφαιρα του σπιτιού δημιουργείται από εσάς. Οι καλεσμένοι σας θέλουν να νιώθουν χαλαροί. Έτσι στην είσοδο μπορείτε να έχετε ένα τραπεζάκι με λουλούδια και βιβλία. Ιδιαίτερη σημασία δώστε και στην μυρωδιά. Αρωματικά κεριά μπορούν να βοηθήσουν. Ενα σπίτι που μυρίζει «κλεισούρα» ή φαγητό, δεν μπορεί παρά να αφήσει μια όχι τόσο θετική εντύπωση στον επισκέπτη.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ